Новий електронний репозитарій підручників » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
08 вер 2014

Новий електронний репозитарій підручників

Уперше за всю освітню історію України цього року розроблено електронний репозитарій http://ua.lokando.com/start.php, який дозволяє вчителям самостійно обирати підручники для навчання. Про це повідомляє офіційний сайт МОН. Станом на сьогодні вчителі вже можуть проглядати і залучати до навчання 245 електронних версій підручників.

 Саме цей портал буде платформою і для проведення нового конкурсу з відбору підручників для 4 і 7 класів. Як зауважив заступник міністра освіти і науки Павло Полянський на Колегії МОН 22 серпня: «Тепер роль тендерних комітетів і конкурсних комісій виконуватимуть вчителі. Адже електронний репозитарій дозволить вчителеві проглянути кожен конкурсний підручник, оцінити його якість та самостійно обрати для навчання той, який на його думку є найкращим. І цей результат ніхто не зможе змінити».

 Сьогодні кожен користувач може ознайомитися з покроковою інструкцією, як користуватися репозитарієм, а також «Як зареєструватися на сайті репозитарію». Зареєстровані користувачі матимуть доступ не тільки до електронних версій підручників, а й до різноманітного навчального матеріалу (аудіозаписи, ілюстрації, тести, конспекти уроків тощо), що також можуть використовувати у процесі навчання.

 Разом із тим, на початку вересня буде проведений майстер-клас в онлайн режимі, аби підготувати координаторів по роботі з репозитарієм у всіх областях України. Для цього інститути післядипломної освіти кожної області мають повідомити про кандидатуру на електронну адресу osvita@outlook.com у найближчі дні.

 Також 4 вересня відбудеться вебінар за участю шкіл із навчанням мовами національних меншин, аби врахувати, які навчальні матеріали, окрім підручників, вони потребують на порталі.

 Свої пропозиції щодо матеріалів, а також зауваження і побажання з приводу користування репозитарієм учителі можуть надсилати на електронну скриньку bhv.kiev@gmail.com.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду