Шість причин для того, щоб одягнути наших дітей у шкільну форму » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
15 вер 2014

Шість причин для того, щоб одягнути наших дітей у шкільну форму

Шановні батьки! Давайте всі разом одягнемо наших дітей у зручну, красиву гігієнічну шкільну форму, щоб вони відчували себе учнями, а не натовпом, щоб одяг допомагав їм досягати мети – навчатися у школі. І на це є шість причин:

1. Законодавча: Згідно чинного УказуПрезидента України «Про шкільну форму» від 12.06.1996 р. за № 417/96 шкільнаформа є обов’язковою. Якщо ми, батьки, порушуємо закон, то подаємо цим при-клад нашим дітям порушувати його вмайбутньому.
2. Дисциплінарна: форма дисциплінує, виховує «корпоративну» культуру, згуртовує, сприяє виробленню у дітей почуття спільності, дружби, колективізму, загальної справи і досягненню загальних цілей. Ми знаємо, що не всі батьки можуть змусити дітей особливо у старших класах одягнути те, що вони пропонують.
У цьому віці у підлітків інші авторитети –друзі, телебачення, інтернет. Вони просто не зважають на думку батьків з приводу одягу, тому шкільна форма допоможе батькам зберегти авторитет.
3. Санітарно-гігієнічна: шкільний одяг відповідає санітарно-гігієнічним вимогам–виробляється з натуральних тканин, і дитина не буде сидіти півдня у «скляному» одязі, який при зніманні «стріляє».
4. Соціальна: матеріальне становищесімей різне. Діти краще за нас знають, що скільки коштує. Тому майнова нерівність переноситься легше, коли під час навчального процесу одяг не розділяє дітей на бідних та багатих. Уявіть себе, дорослого, коли хтось розмовляє з вами в шикарному костюмі, а ви у домашній футболці та капцях. Про що ви будете думати: про важливу розмову чи про свій вигляд? А у дітей постійне приниження або возвеличення може викликати раптову агресію як з одного, так і з іншого боку. Шкільна форма виключає можливість конкуренції між учнями та їхніми батьками і спрямовує на основну діяльність – навчання.
5. Психологічна: діти прагнуть привернути до себе увагу – відмінними оцінками, активною участю в житті класу, одягом, поведінкою, порушенням дисципліни, сміливістю у спілкуванні з дорослими (батьками, вчителями). Їм здається, що за допомогою одягу (зверніть увагу, без особливого інтелектуального напруження) вони досягають неймовірних результатів: дівчата приходять на заняття в декольте, прозорих блузках, спідницях-поясах, джинсах з низькою талією, будь-який рух в яких показує не тільки спідню білизну, а й половину сідниць; розмальовані, як папуги, з пофарбованим волоссям (вже з 7-го класу). Хлопці теж не відстають: футболки, які або висять, або
обтягують, або прозорі сітки, спортивні штани, джинси, теж з низьким поясом, вузькі, або теліпаються до коліна, що заважають не тільки сидіти, а й ходити. Із стовідсотковою гарантією зрозуміло: якщо підліток, підігрітий гормонами, вдягнений саме так, думки у нього не про навчання – як у хлопчачої, так і у дівочої половини класу. Для тих в класі, хто так не одягається, це додатковий негативний подразник, а для вчителя, відповідно, – даремно витрачений час.
6. Естетична: не секрет, що не у всіх батьків бездоганний смак, тому сучасні школярі бувають одягнені просто жахливо. Нерідко буває, що дорого і жахливо «в одному флаконі» – адже естетичне відчуття не залежить від матеріальних можливостей.
Г. АНДРУШКІВ
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду