МОН презентовано революційні умови вступу » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
30 вер 2014

МОН презентовано революційні умови вступу

Міністерством освіти і науки підготовлено пропозиції до Умов прийому до вищих навчальних закладів України у 2015 році.

Документом пропонується значна кількість новацій, що можуть бути втілені під час вступної кампанії у наступному році.
Пропонується, що правилами прийому кожного вишу буде встановлюватися перелік та кількість сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання для вступу, вага кожного з яких має становити не менше 20 відсотків конкурсного бала; вага середнього бала атестата, що має становити від 0 до 10 відсотків конкурсного бала; вага бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення), що має становити не більш 50 відсотків конкурсного бала.
Окрім того, пропонується врахувати бали призерам IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів, призерам III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів - членів Малої академії наук та/або за успішне закінчення підготовчих курсів вищого навчального закладу на рівні від 0 до 5 відсотків конкурсного бала.
Однією з найбільш очікуваних новацій є запропонована норма щодо обмеження строку дії сертифікату ЗНО. Відповідно до пропозиції МОН вступники у наступному році матимуть право подавати сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, виданий лише у 2015 році.
Іншим нововведенням, запропонованим Міністерством освіти і науки є надання можливості вищим навчальним закладам самостійно встановлювати мінімальну кількість балів сертифіката, з якою вступник допускається до участі у конкурсі. Тобто скасовується норма щодо мінімального бала результату ЗНО, який дорівнював 124 балам зі звичайних предметів та 140 балам з профільних.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду