Як вберегти дитину від застуди восени » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
15 жов 2014

Як вберегти дитину від застуди восени

Ще вчора за вікном світило яскраве літнє сонце, спека здавалася нескінченною, але ось на порозі вересень, з теплими днями і по-осінньому прохолодними ночами, і не за горами, дощі, що пронизують наскрізь, колючі вітри і перші заморозки. Дійсно, зовсім скоро настане сезон застуд і загострення хронічних захворювань. І, незважаючи на те, що більшість педіатрів сходиться на думці, що осінні застуди для дитини - це нормально, приємного в цьому насправді дуже мало. Чи можна уникнути застуди восени у дитини, або, хоча б звести до мінімуму «кількість прогулів школи через хворобу».

Насправді, існують профілактичні заходи проти застуди у дітей восени і вони досить легкі, щоб кожна матуся могла їх взяти собі на озброєння. Отже, що треба робити з метою профілактики застуд на початку осені, щоб не водити дитину до педіатра.

Навчити дитину дихати виключно носом

Цей захід профілактики дуже простий, але, тим не менше, його ефективність перевищує 87%. Справа в тому, що слизова носа, на відміну від слизової рота, є дуже ефективним бар'єром на шляху у хвороботворних мікроорганізмів. Таким чином, якщо через рот потрапляє в організм понад 60% мікробів, то слизова носу попереджає попадання більш ніж 87%. Слід зазначити, що ідеальний спосіб навчити дитину правильно дихати носом - це регулярні аеробні навантаження під контролем дорослих. Отже, спорт, та профілактика!

Забезпечте дитину щодня чистою носовою хустинкою

Без сумніву, паперова хустинка - це кращий варіант, тому що вона гігієнічна та не дозволяє інфекції поширюватися. Крім цього, не слід дитину вчити чхати в долоню, краще якщо малюк буде це робити в згин руки, так як з долоні мікроби швидко поширяться на поверхнях по всьому приміщенню. Дорослі повинні дотримуватися цього правила в першу чергу, адже найчастіше саме дорослі приносять мікробів в будинок, де знаходиться малюк!

Натуральні фітонциди

Саме цибуля і часник повинні стати постійними гостями на столі восени. Фітонциди, що знаходяться в них, відмінно справляються з хвороботворними мікробами і є найкращою профілактикою ГРЗ. Якщо малюк поки ще не оцінив смакові якості цих натуральних захисників від застуди, можна поставити блюдечко з часником біля дитячого ліжка.

Порада: в період настання епідемії грипу, можна дрібно нарізаний часник і помістити невелику його кількість в контейнер від "кіндер-сюрпризу", попередньо зробивши в ньому кілька дірочок і протягнувши шнурок. Пристосування повісити малюкові на шию - це відмінний амулет проти мікробів!

Провітрювання приміщення

Дуже важливо в будь-яку погоду і, тим більше, в «непогоду», провітрювати приміщення, де знаходиться дитина. Для цього достатньо п'ятнадцяти хвилин два-три рази на день. Свіже повітря відмінно допомагає впоратися з хвороботворними бактеріями, особливо, коли температура за вікном стала нижче нуля.

Зміцнення імунітету

Поза всяким сумнівом, міцна імунна система - це гарантія гарного здоров'я. Але піклуватися про імунітет слід завжди, в будь-яку пору року. Перш за все, правильне харчування, збагачене вітамінами і мінеральними речовинами. Раціон дитини повинен бути грамотно збалансований, тільки такий підхід допоможе зберегти здоров'я і протистояти хворобам.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду