Ефективні методи боротьби з осінньою нудьгою » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
06 лис 2014

Ефективні методи боротьби з осінньою нудьгою

Сезонний афективний розлад, більш відомий, як осіння чи зимова депресія, зовсім не є вигадкою депресивних і скривджених життям людей. Медики стверджують, що сезонна хандра — це психологічний розлад, від якого може страждати кожен. Люди, гостро відчувають різке похолодання і зміну погоди, часто почуваються гнітюче, у них знижується працездатність і пропадає усілякий інтерес до життя. Незважаючи на це, лікарі відзначили, що повернуться в життєвий тонус реально і для цього не потрібно приймати ліки або звертатися за допомогою до фахівця.

Змінити ставлення до солодощів

Людям, схильним до депресії і апатії, слід бути обережними з солодощами під час осінньої хандри. Як відомо, цукор і борошняні вироби можуть викликати у людини таке ж пристрасть, як алкоголь і наркотичні речовини. Восени дні стають коротшими і людина на підсвідомому рівні починає додавати в свій щоденний раціон продукти з високим вмістом цукру, які підвищують рівень енергії в організмі. Медики не наполягають на повній відмові від солодощів, але пропонують замінити їх більш корисними складними вуглеводами, які містяться в дикому рисі, сухофруктах і свіжих фруктах.

Відмовитися від перекусів

Також не рекомендується захоплюватися нездоровими перекушуваннями, які тимчасово покращують настрій і позбавляють від почуття голоду. На думку дієтологів, перекуси тільки уявно насичують організм енергією і в підсумку поглинають її більше, ніж віддають. Крім того, калорійна їжа сприяє формуванню зайвої ваги. Краще буде перекусити свіжими овочами, горіхами, насінням або солодкими фруктами, наприклад бананом або яблуком.

Почати відвідувати спортивний зал

Вченими доведено, що заняття спортом допомагають людям позбутися від сезонного розлади і нервового напруження. Під час тренування головний мозок виробляє медіатори і ендорфін — гормони, що впливають на настрій. Фізичне навантаження сприяє коригуванню хімічних речовин, які зберігають тонус людини. Регулярні тренування здатні підтримати оптимальний рівень ендорфіну в крові, що дозволити завжди збережуть спокій, бути розслабленою і не піддаватися стресам.

Зберігати режим і висипатися

Слід щодня спати не менше 8 годин і вставати в один і той же час. Збереження режиму дозволить зберегти енергію і раціонально використовувати її протягом усього дня. Медики встановили, що пізні підйоми і нестабільний сон збільшують рівень мелатоніну, що призводить до посилення депресивного стану. Також рекомендується частіше бувати на сонці для отримання вітаміну D, який поліпшить настрій і дозволить позбавитися від афективного розладу.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду