Які продукти врятують від застуди? » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
14 лис 2014

Які продукти врятують від застуди?

Мед

Про корисні властивості меду знає кожен і німецькі медики вирішили підтвердити цей факт, заявивши, що вживати бджолиний мед в 11 разів корисніше, ніж лікуватися. При високій температурі і кашлі рекомендується вживати гарячий чай або молоко з додаванням 1 столової меду. Також лікувальні властивості меду посилюються, якщо поєднувати його з соком лимона, алое і малиною.

Цитрусові

Цитрусові фрукти є лідером за вмістом вітаміну С, який посилює імунітет організму і зменшує шанси захворіти в холодну пору. Рекомендується щодня вживати апельсиновий сік, який сприятливо вплине на організм під час запальних процесів і знижує високу температуру тіла. Теж саме стосується лимонів, що володіють сильним антисептичним і протизапальним ефектом.

Лікарі відзначили, що споживати цитрусові слід вкрай обережно, так як їх зловживання загрожує виведенням кальцію з організму. Також заборонені цитруси людям, страждаючим від алергії, виразки шлунка, гастриту і мають підвищену кислотність.

Часник

Не дарма бабусі постійно твердять, що часник — кращий засіб для боротьби із застудою. Медики підтримують дану думку, так як в часнику міститься природний антибіотик — аллицин, які надає сильну бактерицидну дію. З часнику можна робити інгаляції і закопувати ніс. Для цього слід натерти два зубчики на дрібній тертці і розвести з малою кількістю окропу, а після дати розчину настоятися протягом 40 хвилин. Закапувати слід не менше 4 разів на день по три краплі в ніздрю.

Вівсянка

До складу вівсяної крупи входять антиоксиданти, здатні в рази збільшити опірність організму вірусам. Також каша містить натуральну клітковину, яка очищає кишечник від шкідливих речовин, що з'явилися внаслідок перетравлення нездорової їжі. З вівсянки можна приготувати кульки з додаванням кориці, мускатного горіха і родзинок.

Ягоди

Малина, журавлина, брусниця, бузина та смородина утворюють в крові антитіла, які борються з вірусами та інфекціями. В ягодах також міститься велика кількість вітаміну С і вони статут відмінним засіб для боротьби з високою температурою. При застуді і сухому кашлі можна зробити чай з ягід з медом. Для зміцнення імунітету вживання ягід повинно стати регулярним і обов'язковим.

Картопля

Улюблений всіма картопля містить пігмент бета-каторін, який підтримує імунну систему людини. Сік зі свіжого картоплі має протизапальний і загальнозміцнюючий ефект. Його необхідно наставити протягом години, а після з'єднати з журавлинним соком і вживати по половині склянки тричі на день. Заборонений картопляний сік людям, страждаючим від діабету і ожиріння.

Буряк

Буряковий сік містить вітаміни С, Р, В1, В2, РР, калій, залізо і марганець. Буряк сприяє одужанню і боротьбі з інфекційними захворюваннями. Для того, щоб буряковий сік надавав більший ефект на імунітет, його можна змішати з медом і за 20 хвилин до їди пити по 1 столовій ложці тричі на день. При нежиті також рекомендує закопувати ніс буряковим соком по 2-3 краплі.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду