Розроблено програму «Захист Вітчизни» для старшокласників » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
25 лис 2014

Розроблено програму «Захист Вітчизни» для старшокласників

Міністерством освіти і науки для громадського обговорення запропонований проект навчальної програми «Захист Вітчизни» для учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

Метою навчального предмета «Захист Вітчизни» є набуття знань старшокласниками про задачі Збройних Сил України та інших військових формувань, засвоєння основ захисту Вітчизни, цивільного захисту, медико-санітарної підготовки.

Також предмет має формувати та удосконалювати у старшокласників життєво необхідні знання, уміння і навички щодо захисту Вітчизни і військово-патріотичного виховання, підготовити учнів до захисту Вітчизни тощо.

Передбачається, що предмет «Захист Вітчизни» стане обов’язковим навчальним предметом, який викладатиметься у старшій школі навчальних закладів системи повної загальної середньої освіти.

У навчальній програмі «Захист Вітчизни» подається перелік розділів і тем та розрахунок годин на курс навчання юнаків і на курс навчання дівчат з різним потижневим навантаженням. Навчальний матеріал програми розподіляється по періодам навчання, окремо для групи юнаків і для групи дівчат.

Також, з метою практичного закріплення рівня знань, умінь та навичок учнів програмою заплановане проведення військово-польових зборів.

До заходів військово-патріотичного виховання у розділ річного плану навчального закладу включатиметься вивчення традицій, історії, духовної спадщини, символіки, звичаїв українського народу, національної гідності, культури міжнаціональних відносин, морально-психологічних якостей громадянина, патріота, захисника Вітчизни.

Програмою також передбачено відвідування учнями військових частин з метою ознайомлення їх зі зброєю і бойовою технікою, з побутом і життям військовослужбовців, відвідування військових музеїв, зустрічі з ветеранами Збройних Сил, проведення туристичного походу з військово-патріотичною тематикою.

Проектом навчальної програми «Захист Вітчизни» для учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів передбачено, що предмет викладатиметься на підставі діючого законодавства та входитиме до інваріантної складової Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів ІІІ ступеня.

З проектом навчальної програми «Захист Вітчизни» для 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів можна ознайомитися на сайті Міністерства освіти і науки.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду