Телевізійні новини шкодять дітям — психологи » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
23 гру 2014

Телевізійні новини шкодять дітям — психологи

Психологи радять батькам нині обмежувати дітям доступ до інформації, яка надходить з теленовин, адже вона негативно впливає на психіку дитини. Про це розповідає член правління асоціації психологів України, дитячий психолог Ірина Петрова. За її словами, для дитини це все важко сприймати. 

«Аби зберегти свою дитячу цілісність, батьки мають бути буфером між тим, що відбувається в країні, і тим, що відбувається з дитиною. Її психіка тільки формується. Тому нинішня безконтрольність інформації, яку сприймає дитина, може мати серйозні наслідки у старшому віці», — цитує її Deutsche Welle.

Вона наголошує, що саме батьки мають відповідно толерантно інтерпретувати дітям те, що вони бачать в теленовинах, та й самі повинні врівноважено сприймати дійсність, адже нині діти сприймають світ виключно через призму переживань батьків.

«Дітям складно ще виробити свою думку про ту чи іншу подію, яку показують по телевізору. Тому вони більше покладаються на думку батьків з цього приводу. Якщо у батьків паніка, то діти панікуватимуть. Якщо у батьків зашкалюють патріотичні почуття, то діти також все сприйматимуть відповідно. Якщо батьки налаштовані проросійськи, то і діти теж»,- каже Ірина Петрова.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду