До уваги батьків! » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
10 лют 2016

До уваги батьків!

До уваги батьків!
З 11 лютого 2016 року розпочинається ІІІ етап вакцинації дітей проти поліомієліту оральною полімієлітною вакциною (дві рожеві краплі, які капають в рот) . Щеплення буде проводитись у кабінеті профщеплень в дитячій консультації з 8:00 до 19:00 год. Вакцинація проводиться в присутності батьків.

ПРОФІЛАКТИКА ПОЛІОМІЄЛІТУ ДЯ БАТЬКІВ


Поліомієліт – це вірусне інфекційне захворювання, що уражує нервову систему і викликає повний параліч. Вірус проникає в організм через рот і розмножується в кишечнику. Симптоми захворювання: висока температура, втома, головний біль, нудота, регидність м’язів шиї та біль у кінцівках.

Джерелом інфекції є хворі або вірусоносії. Виділення вірусу із глотки і з фекаліями починається вже в інкубаційний період, який триває в середньому 5-12 днів (можливі коливання від 2 до 35 днів). Після появи перших симптомів захворювання вірус продовжує виділятися з фекаліями.

Поліовірус стійкий в навколишньому середовищі. Він зберігає свої інфекційні властивості в стічних водах при 0°С протягом місяця. Нагрівання при температурі 50°С вбиває вірус протягом 30 хвилин у воді, а при 55°С - в молоці, сметані, маслі та морозиві. Вірус стійкий до УФ-променів і висушування, а також до хлорвміщуючих дезінфектантів (хлорне вапно, хлорамін).
Профілактика.

Поліомієліт невиліковний, але його можна попередити за допомогою вакцинації.

Щеплення проти поліомієліту входять до календаря профілактичних щеплень:

- вакцинація складається з трьох щеплень і проводиться дітям у віці 2, 4 і 6 місяців, перші 2 щеплення - з використанням інактивованої вакцини проти поліомієліту(ІПВ);

- ревакцинація проводиться дітям у віці 18 місяців, 6 та 14 років з використанням оральної поліомієлітної вакцини (ОПВ).

Крім того, з метою профілактики поліомієліту необхідно:

- додержуватись правил особистої гігієни (миття рук);

- перед вживанням проводити ополіскування кип’яченою чи бутильованою водою свіжих овочів, фруктів, сухофруктів та зелені після їх миття під проточною водою.

Увага, шановні батьки! Терміново звертайтесь за медичною допомогою, якщо у дитини, раніше не вакцинованої проти поліомієліту, спостерігається висока температура, головний біль, біль у горлі, м’язах та кістках, нежить блювота, раптове порушення ходи.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду