Вся початкова школа працюватиме по-новому » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
11 сер 2016

Вся початкова школа працюватиме по-новому

"Для уроків української мови скасували такі складні для учнів теми, як "Умовне позначення слів", "Спосіб умовного позначення речень", "Складання речень за поданою графічною схемою". " Акцент буде на розвитку усного мовлення", - розповів пан Хобзей. Також змінили тематику слів, які вивчають у початкових класах.
Словниковий перелік зробили сучаснішим. Замість слів - комбайнер, фартух, фанера, будуть слова - радісний, милосердний, співчуття. У третьому класі дітей учитимуть писати есе, щоб уміли висловлювати свою думку. У старші класи перенесли текст-роздум, текст-міркування, текст-розповідь.
У нових програмах початкової школи не вимагатимуть вчити напам'ять таблиці додавання та віднімання в межах 10 та 20, таблиці множення та ділення.
Вчителі зможуть самостійно збільшувати кількість годин на вивчення складних тем. Наприклад, у програмі з математики "зміщено акценти зі знаннєвих результатів на діяльнісні".
Одне з основних нововведень у літературі - не буде кількісного показника темпу читання. За словами розробників програми, акцент має бути на "розвитку якісного читання дітей". Тобто вчитель має розвивати не лише темп, а й спосіб читання, виразність, правильність, розуміння прочитаного.
З програми вилучили неактуальних радянських авторів і замінили на сучасних українських.
На уроках літератури тепер оцінюватимуть не героя (позитивний чи негативний), а його вчинки. Учнів стимулюватимуть висловлювати свої емоції від прочитаного, розвиватимуть у них задоволення від читання, а не вимагатимуть виконання інструкцій.
У першому класі буде менше письма і більше усної іноземної мови.
"Ми відтягнули письмо на дальший термін, зате буде розвиток мовлення, додали сучасні теми для обговорення", - продовжує заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.
Із музики вилучили пісні "Вниз по матушке, по Волге", "Священная война", додали композиції сучасних авторів, збільшили час на рухову активність і творчість, із уроків фізкультури - "психологічно шкідливі ігри", скасували муштру "рівняйсь-струнко" і нормативи. На уроках буде більше сучасних активних ігор на співпрацю і взаємодопомогу.
За словами Хобзея, із програми зняли дублювання тем із таких предметів, як: "Основи здоров'я", "Я і Україна" та "Природознавство".
На засіданні уряду 18 серпня презентуватимуть Концепцію нової української школи.
Нагадаємо, всі зміни мають почати діяти з 1 вересня цього року.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду