Профілактика застудних захворювань » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
31 січ 2017

Профілактика застудних захворювань

Профілактика застудних захворювань
Симптоми застуди
Найчастіше застуда або ГРВІ проявляє себе запаленням лімфатичних вузлів. При застуді з'являється нежить - з рясними виділеннями слизу або закладеність носа і незвичайна сухість слизової носа. Виникає сухий кашель, болить горло або з'являється осиплість голосу. Іноді з'являється почервоніння очей і починається сльозотеча, а також блювота і розлад шлунка. Температура при попаданні респіраторної вірусної інфекції в організм може підвищуватися від 37 до 38,5 градусів.

Перебіг ГРВІ
Характерні три стадії розвитку цього інфекційного захворювання. На першому етапі зараження ГРВІ, температури, як правило, не буває, але з'являється дискомфорт в носі, носоглотці та горлі. Потім, на другому етапі, коли інфекція потрапляє в кровоток, з'являється гарячковий стан, підвищується температура, починається виснажливий лаючий кашель, посилюється біль у горлі, голові, суглобах і м'язах. Якщо не виникають ускладнення, то завершується застуда - третій етап - очищенням від слизу (рясний нежить і кашель з відхаркуванням згустків слизу).

Щоб не захворіти на ГРВІ:
• Уникайте місць скупчення людей , особливо в періоди спалаху захворюваності ГРВІ. По можливості, обмежте контакти з людьми.
• Намагайтеся якомога частіше мити руки. Можна обробляти руки вологими гігієнічними або дезінфікуючими серветками.
• Намагайтеся якомога рідше доторкатися до очей , рота і носа — вони є «воротами» для просування вірусу у ваш організм.
• Регулярно провітрюйте приміщення , в якому ви перебуваєте. Вірусні частинки залишаються небезпечними годинами і цілодобово в курному , теплом , сухому , нерухомому повітрі. З тієї ж причини важливо робити вологе прибирання приміщень.
• Декілька разів на день полощіть рот і промивайте ніс.
Найкращий спосіб підвищити захисні сили свого організму — вести здоровий спосіб життя. Повноцінний сон , збалансована їжа , достатня фізична активність , прогулянки на свіжому повітрі , уникнення стресових ситуацій зміцнять імунітет і допоможуть організму встояти перед атакою небезпечних мікроорганізмів.
У житлових приміщеннях важливо підтримувати оптимальні параметри температури і вологості повітря. Завдяки цьому слизові оболонки дихальних шляхів будуть нормально функціонувати , забезпечуючи місцевий імунітет. З цієї ж причини потрібно пити достатньо рідини .
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду