Четвертокласники і дев’ятикласники також здаватимуть ЗНО » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
28 бер 2017

Четвертокласники і дев’ятикласники також здаватимуть ЗНО

Четвертокласники і дев’ятикласники також здаватимуть ЗНО
Міністерство освіти і науки буде вводити зовнішнє незалежне тестування в початковій і середній школі. Як зазначила екс-заступник міністра освіти, віце-президент Київської школи економіки Інна Совсун, згідно з проектом закону "Про освіту" передбачається перехід на 12-річну школу, при цьому останні три роки навчання в старшій школі будуть профільними.
Доступ до старшої школи буде здійснюватися на підставі результатів незалежного іспиту, і для вступу в престижні школи проводитимуть конкурс. "Таким чином, іспит після 9-го класу матиме характер іспиту високих ставок (high-stakes exam). У такому випадку цей іспит має проводитись на основі тих самих процедур, що і ЗНО для вступу до ВНЗ задля гарантування незалежності та об’єктивності проведення і визначення результатів", – зазначає Інна Совсун.
У той же час, у початковій школі за допомогою процедури ЗНО планується проводити моніторинг якості освіти. Як зазначив директор УЦОЯО Вадим Карандій, для того, щоб моніторинг був максимально ефективним, це дослідження буде проводитись не на всій сукупності учнів, а тільки на вибірці. "Ми порахували, що до моніторингу варто залучити 6 тисяч четвертокласників (усього в Україні їх близько 400 тисяч). Цього достатньо, щоб встановити, які тенденції існують у початковій школі з точки зору формування читацьких та математичних компетенцій випускників.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду