Найдорожчі книги » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
26 лип 2017

Найдорожчі книги

Одна з найбільших колекцій старовинних книг належить Білу Гейтсу, де головною прикрасою є Лестерський кодекс, придбаний за 30 млн доларів.
Лестерський кодекс, Леонардо да Вінчі, 1506-1510 роки
Лестерський кодекс – це колекція знаменитих наукових праць італійського ренесансу. Формально, це не зовсім книга, а, зошит да Вінчі, де він записував свої відкриття і спостереження дзеркальний шрифтом і робив замальовки. У листопаді 1994 року Кодекс був проданий на аукціоні Christie's Білу Гейтсу за рекордну суму в 30,8 млн доларів. Зараз манускрипт активно демонструється в музеях.
Копія Великої хартії вольностей 1215 рік
Політико-правовий документ, який захищав ряд юридичних прав і привілеїв вільного населення середньовічної Англії – один з головних документів в історії. У 2007 році рідкісна копія хартії, віком 710 років, пішла з молотка за 21,3 мільйона доларів. Власником став Девід Рубенштейн – американський бізнесмен.
Євангеліє Генріха Лева, 1188 рік
Це рукописне видання було створено за наказом Генріха Леьва – герцога Саксонії і Баварії. Манускрипт містить 226 сторінок, супроводжуваних 50-ма ілюстраціями, оформленими в романському стилі ченцями аббатсва Хельмарсхаузен. Після смерті герцога книга довго вважалася загубленою, але була знайдена в 1861 році. Через 120 років невідомий торговець виставив Євангеліє на аукціон Sothebys, де її викупив уряд Німеччини за 11,7 млн доларів.
Птахи Америки, Джон Джеймс Одюбон, 1827-1838 роки
За 11 років в США були створені 200 примірників першого видання книги. Формат книги вражає – 127 см заввишки. Всі 435 сторінок розфарбовані вручну. Більшість птахів зображені в натуральну величину. На сьогодні відомо про існування 120 копій. Одну з таких у 2010 році продали за 11,5 млн доларів.
Кентерберійські оповідання, Джеффрі Чосер, кінець XIV століття
Головне твір Чосера являє собою збірник з 22 віршованих і двох прозаїчних новел, об'єднаних однією темою: історії паломників, що прямують на поклоніння мощам святого Томаса Беккета. У 1998 році перший екземпляр книги придбав бізнес-магнат Джон Пол Гетті молодший за 7,5 млн доларів.


скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду