КУРС «ПРИРОДНИЧІ НАУКИ» » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
27 лип 2017

КУРС «ПРИРОДНИЧІ НАУКИ»

У Міносвіти повідомляють, що додаткове обговорення покликане ознайомити громадськість з інтегрованими курсами для 10-11 класів, які передбачені Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти. Передбачається, що курси будуть запроваджуватись з 2018/19 навчального року в пілотному режимі – у разі бажання та за вибором школи, як передбачено наказом МОН «Про типові навчальні плани для учнів 10-11 класів ЗНЗ».
P.S. 10 років тому в порядку експерименту в ПМГ було запроваджено подібний інтегрований предмет,однак це викликало незадоволення батьків, з"явились проблеми у випускників при вступі до ВНЗ і від нього прийшлось відмовитись.Напевно, варто залишити всі предмети державного компоненту,але МОН розробити спеціальні підручники для шкіл гуманітарного спрямування зі зменшеною кількістю тижневих годин. Наш досвід, отриманий в експерименті, міг би стати прикладом успішного вирішення проблеми
Інтегрований курс «Природничі науки» розроблений для шкіл та класів суспільно-гуманітарного профілю. Його можуть обирати учні, які не планують складати ЗНО з предметів природничого профілю. Курс об’єднує фізику, хімію, біологію, географію, астрономію та екологію. Згідно з чинним Державним стандартом, базову освіту з природничих предметів учні отримали в основній школі – до 9-го класу. З 10-го класу учням надається можливість поглиблено вивчати обрані предмети. Непрофільні предмети можуть вивчатися в рамках інтегрованих курсів.
У Міністерстві освіти зазначають, що публічне обговорення навчальних програм на EdEra вже двічі показало свою ефективність.
«Запропонований алгоритм допомагає залучити якомога більше експертів з різних куточків країни для отримання конструктивних пропозицій. Відкритість та доступність системи дозволяє кожному взяти участь у дискусії з проблемних питань та отримати зворотній зв’язок від модераторів щодо врахування їхньої думки. Це новий тип відкритої освітньої дискусії, який дасть змогу удосконалити запропоновані варіанти програм», - повідомляють у відомстві.
Публічне обговорення інтегрованих курсів «Природничі науки» на EdEra триватиме з 25 липня по 4 серпня. Залишити свої коментарі під обраними розділами програм матимуть можливість усі бажаючі. Організатори обговорення зазначають, що всі пропозиції, в тому числі ті, що надійдуть у рамках публічного обговорення на сайті МОН, будуть враховані в підсумковій таблиці коментарів.
Модераторами 4-х проектів програм виступлять їх автори. Оновлені і доопрацьовані програми будуть оприлюднені 09 серпня 2017 року.
У Міністерстві освіти також повідомили, що можливість викладання інтегрованих курсів передбачена Державним стандартом базової і повної загальної середньої освіти та Типовими навчальними планами для 10-11 класів .
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду