Як вибрати шкільний рюкзак першокласнику » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
21 сер 2017

Як вибрати шкільний рюкзак першокласнику

Які бувають рюкзаки для школи?
Поговоримо про три основні різновиди рюкзаків для школяра: ранець, рюкзак і портфель. Наші батьки ходили до першого класу з портфелем в руках. Час змінюється, мода теж і тепер в перший клас учні йдуть вже зі зручними рюкзаками різних видів і форм. Сьогодні існує величезний вибір рюкзаків, які забезпечують зручність і зберігають здоров'я дитини.
Портфель
Портфель має одну основну відмінність, з якою він програє в рази ранцю або рюкзаку - це відсутність лямок для носіння його на спині. Тому портфель хочеш-не хочеш, а носити потрібно тільки в руках. Для маленьких школярів лікарі-ортопеди не рекомендують такий формат.Якщо зовнішні відмінності між ранцем і рюкзаком не помітні, то це не означає, що їх немає. Насправді вони існують.
Ранець
Ранець - це каркасний рюкзак зі щільною спинкою і лямками. Як правило, у ранця жорсткіший корпус, ніж у рюкзака. Пластикові вставки по всій поверхні ранця створюють корпус більш щільним.Хороший знак для батьків дитини - ранець незручно носити на одному плечі завдяки твердому корпусу, тим самим, не дозволяючи дитині заробити сколіоз.
Рюкзак
А ось рюкзак має м'який корпус. Цей варіант більш підходить для підлітків - у них вже зміцніла спина, на відміну від малюка-першокласника. Тим більше, що підлітки не вибирають жорсткий каркас ранця. Їм більше подобаються спортивні рюкзаки або стильні сумки через плече.
Які шкільні рюкзаки кращі?
Лікарі-ортопеди дітям молодших класів радять носити саме ранець, тому як він позитивно впливає на поставу дитини. Жорсткий корпус допомагає рівномірно розподілити вагу шкільних підручників по хребту учня. Крім цього, каркасний корпус прекрасно захищає вміст в ранці, в разі, якщо дитина впала, вдарила сумку або потрапила під дощ, сніг. Цей варіант хороший для дітей молодшого віку, тим, що вони не зовсім вміють дбайливо ставиться до своїх речей.
Як вибрати рюкзак для школяра?
З чого б ви почали вибір шкільного рюкзака для своєї дитини? Батьки, в першу чергу, хочуть, щоб він був зручним і доступним за ціною. Ну і, звичайно ж, щоб він був міцним і прослужив хоча б один навчальний рік у школі. Адже ми всі знаємо, як йому дістається часом від дітей - його навантажують до упору, кидають на підлогу. А ще на ньому зручно кататися взимку з гірки.
РЮКЗАКИ 1-4 КЛАС
Діти ж, у свою чергу, більшу перевагу віддають тому, як виглядає сам рюкзак, наскільки він яскравий, барвистий і які герої мультиків його прикрашають. А ось мудрість батьків полягає в тому, щоб поєднати бажання дітей зі своїми критеріями вибору. Крім цього, важливо пам'ятати, що хороший ранець - це здорова постава вашої дитини і бажання дитини носити рюкзак до школи.
Зрозуміло, все це важливо, але на здоров'я і безпеку дітей впливає також вага ранця, наявність ортопедичної спинки і світловідбивних елементів.
Так яким повинен бути шкільний ранець?
Вага рюкзака школяра
Скільки повинен важити рюкзак школяра? Згідно з нормативами чинного ГОСТу, рекомендується дотримуватися до одного кілограма ваги порожнього рюкзака. Але тут важливо не тільки вибрати ранець для дитини відповідного ваги, але і стежити за вагою вже навантаженого рюкзака. Адже сама вага рюкзака з усім вмістом для учнів початкових класів не повинна перевищувати приблизно 2-3 кг. Тобто повна вага ранця повинна становити не більше 10% -12% від ваги дитини.
Ранець з ортопедичною спинкою
Який ранець краще купити першокласнику? Якщо ми говоримо про здоров'я дитини, то варто віддати перевагу ранцю з ортопедичною спинкою. Чому це важливо? На такий спинці рюкзака повинні бути розміщені кілька м'яких подушечок, які повторюють природні вигини хребта, рівномірно розподіляють навантаження на спину і підтримують правильну поставу.
РЮКЗАКИ З ОРТОПЕДИЧНОЮ СПИНКОЮ
Крім цього, спинка рюкзака повинна забезпечувати так звану вентиляцію. Тобто м'яку прокладку зі спеціальної сітчастої тканини, за допомогою якої спина дитини не буде потіти при тривалому контакті з ранцем.
Перевірте, щоб унизу рюкзака знаходився поперековий упор у вигляді невеликого валика, на який припадає основне навантаження при правильному носінні ранця. Лямки ранця обов'язково повинні регулюватися по довжині, при цьому не розтягуючись, тому що від цього залежить, наскільки правильно буде розташований сам ранець на спині. Ще краще буде, якщо регулюючі пряжки будуть знаходитись не лише в нижній, а й у верхній частині лямок. Рекомендується підбирати рюкзак з шириною лямок в 4-5 см.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду