Профілактика застудних захворювань » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
24 лис 2017

Профілактика застудних захворювань

1. Уникайте близького контакту
Намагайтеся якнайменше перебувати поряд із людьми, які хворіють на застуду, мають нежить або кашель. Якщо захворіли ви, то тримайте дистанцію поруч з іншими, щоб вберегти їх від хвороби.
2. Захворіли — лишайтеся вдома
Якщо можливо, то візьміть вихідний з роботи або навчання. Грип швидко передається іншим, тож ваше перебування в людних місцях сприятиме поширенню інфекції.
3. Прикривайте ніс та рот
Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою органи дихання — це знизить ймовірність передачі інфекції іншим.
4. Мийте руки
Часте миття рук допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі.
5. Намагайтеся не торкатися обличчя
Очі, рот та ніс для мікробів, як вхідні двері. На руках дуже багато мікробів та торкаючись ними обличчя ви збільшуєте їхні шанси потрапити в організм.
6. Привчіть себе до корисних звичок
Ретельно очистіть та продезинфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтеся вдома, на роботі або в навчальних закладах. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий. Стежте за достатньою кількістю сну, будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води та харчуйтеся поживною їжею.
Найкращий спосіб підвищити захисні сили свого організму — вести здоровий спосіб життя. Повноцінний сон , збалансована їжа , достатня фізична активність , прогулянки на свіжому повітрі , уникнення стресових ситуацій зміцнять імунітет і допоможуть організму встояти перед атакою небезпечних мікроорганізмів.
У житлових приміщеннях важливо підтримувати оптимальні параметри температури і вологості повітря. Завдяки цьому слизові оболонки дихальних шляхів будуть нормально функціонувати , забезпечуючи місцевий імунітет. З цієї ж причини потрібно пити достатньо рідини .
До продуктів , які вважаються природними захисниками імунітету , відносяться часник , шипшина , мед , журавлина , цитрусові , моркву. Вони забезпечують організм вітамінами і підвищують опірність інфекціям , тому включіть їх у свій раціон.
Як знизити ризик передачі вірусів і не заразити інших:
• Під час кашлю або чхання прикривайте рот і ніс одноразовою серветкою , яку потім потрібно негайно викинути.
• Якщо помітили у себе симптоми, характерні для ГРВІ (нежить , кашель , чхання, головний біль , слабкість) , необхідно звернутися до лікаря. Не варто йти на роботу , в школу , відвідувати громадські місця.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду