ВИКОРИСТАННЯ МОБІЛЬНИХ ТЕЛЕФОНІВ В КОЛЕГІУМІ » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
06 лют 2019

ВИКОРИСТАННЯ МОБІЛЬНИХ ТЕЛЕФОНІВ В КОЛЕГІУМІ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ


директора Володимирецького районного колегіум
від ___.01.2019р.
З метою запобігання фактів відволікання учителів та учнів під час освітнього процесу, вияснення питань, що не потребують нагального втручання, з метою захисту учасників навчально-виховного процесу від будь-яких форм психічного насильства через соціальні мережі, забезпечення рівних прав і свобод усіх учасників освітнього процесу,
НАКАЗУЮ:
1. Користування мобільними телефонами усіма учасниками освітнього процесу здійснюється лише до початку або після закінчення навчальних занять та під час перерв. У початковій школі – лише до та після завершення занять.
2. Дозволити використання мобільних телефонів у 8-11 класах для забезпечення застосування інформаційно-комунікаційних технологій під час навчально-виховного процесу з дозволу вчителя.
3. Активізувати наступний порядок використання мобільних телефонів під час навчально-виховного процесу у колегіумі:
3.1. Під час уроків, виховних годин необхідно вимикати або переводити телефон у режим «без звуку» та здавати мобільний телефон у спеціально відведене місце в класі.
3.2. Під час проведення уроків чи інших заходів мобільний телефон не повинен знаходитися на робочому місці.
3.3. Якщо ж ця заборона буде порушена, то вчитель має право вилучити телефон і повернути його батькам учня.
3.4. Використовувати телефон для зв’язку або за іншими потребами можна тільки під час перерви.
3.5. Не залишати без догляду мобільний телефон, навіть коли ненадовго залишаєте своє робоче місце в увімкненому вигляді.
3.6. Відповідальність за збереження мобільних телефонів адміністрація та педагогічний колектив колегіуму не несе.
3.7. У випадку крадіжок мобільних телефонів дирекція та вчителі не вживають жодних заходів щодо їх пошуку;
3.8. Забороняється фотографувати мобільним телефоном, робити звукові записи або ж знімати ним відео – як під час перерв, уроків так і в позаурочний час без згоди;
3.9. Не використовувати чужі мобільні телефони в своїх цілях та повідомляти їх мобільні номери третім особам без дозволу.
4. Використання мобільних телефонів учнями дозволяється лише з дозволу учителя в окремих випадках:
4.1. У разі термінової необхідності здійснити телефонну розмову (як виняток, при травмуванні, розслідуванні, вирішенні питань оздоровлення та лікування) учень має отримати дозвіл учителя та скористатися телефоном за межами приміщення, де проходить навчальне заняття.
4.2. З дозволу учителя учень має право скористатися функціями калькулятора під час виконання практичних та лабораторних робіт, розв’язування складних задач з окремих предметів (математики, фізики, хімії, біології та ін.).
4.3. З дозволу вчителя учень має право використати функцію аудіопрогравача на уроках музики, заняттях вокальних гуртків.
4.4. Отримавши дозвіл вчителя, учень може скористатися телефоном для пошуку невідомого слова (терміну), тексту твору та інше.
5. Класним керівникам:
5.1. Ознайомити учнів та їхніх батьків із правилами користування мобільним зв’язком під час навчально-виховного процесу.
5.2. Систематично обговорювати використання мобільного зв’язку на батьківських зборах.
5.3. Формувати в учнів культуру користування мобільними телефонами, планшетами.
5.4. Забезпечити ознайомлення учнів та їхніх батьків із впливом мобільного зв’язку на стан психічного та фізичного здоров’я людини.
5.5. Забезпечити ознайомлення учнів та їхніх батьків (під підпис) про те, що відповідальність за збереження мобільного телефону на території закладу несе його власник.
6. Коли у батьків у випадку крайньої необхідності виникає термінова необхідність зв’язку з дитиною під час освітнього процесу, вони можуть зателефонувати класному керівнику для вирішення даного питання.
7. Оператору комп’ютерного набору Русіній М.М. розмістити інформацію щодо порядку використання мобільних телефонів під час навчально-виховного процесу в навчальному закладі на сайті колегіуму.


Директор Володимирецького
районного колегіуму А.Ф. Остапенко



«Затверджую»
директор колегіуму
_____________________ А.Ф. Остапенко
"___"___________2019


Правила користування мобільними телефонами
учнями у Володимирецькому районному колегіумі



З метою підвищення ефективності навчально-виховного процесу у Володимирецькому районному колегіумі встановити такі правила користування мобільними телефонами:


1.1. Дані Правила користування мобільними телефонами складено з метою:
• збільшення якості та ефективності одержуваних освітніх послуг в школі;
• створення психологічно комфортних умов для педагогів у здійсненні навчального процесу в загальноосвітньому навчальному закладі;
• захисту простору школи від спроб пропаганди культу насильства, жорстокості;
• зведення до мінімуму шкідливий вплив мобільних телефонів на здоров'я учнів;
• захисту цивільних прав школярів на використання мобільних телефонів;
• забезпечення збереження особистого майна учнів;
• забезпечення особистої безпеки учнів загальноосвітнього навчального закладу.

1.2. Відповідальність за збереження мобільного телефону лягає повністю на його власника. Навчальний заклад не несе відповідальності за збереження телефонів, що належать учням, крім випадків передачі їх на зберігання співробітникам школи.
1.3. Всі без винятку випадки крадіжки майна розглядаються у визначеному законом порядку і переслідуються згідно із законодавством України.
1.4. Навчальний заклад не займається пошуком вкрадених або загублених мобільних телефонів у учнів і співробітників школи. Випадки крадіжки мобільних телефонів розглядаються тільки за заявою власника телефону в місцевому відділенні поліції.
1.5. Використання телефонів в загальноосвітньому навчальному закладі не обмежується в разі виникнення надзвичайної ситуації.
1.6. Мобільний телефон є особистою власністю учня.
1.7. При порушенні або невиконанні даних правил з використання мобільних телефонів у школі учні можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності відповідно до Статуту школи і Положенням про заохочення та покарання для учнів.
2. Обов'язки учнів

2.1. У школі учень зобов'язаний повністю вимкнути сигнал виклику абонента свого телефону (тобто перевести його в режим «без звуку»).
2.2. Перед початком уроків учні зобов'язані вимкнути телефон і покласти його в спеціальний бокс (у класі) під номером, який відповідає номеру за списком у класному журналі.
2.3. Повідомити своїх батьків, родичів, керівників позашкільних установ, в яких вони займаються, час перерв (змін) між заняттями, заходами, для здійснення ними дзвінків саме під час перерв (змін) між уроками та іншими заняттями.
2.4. Під час перерви слід дотримуватися культури використання засобів мобільного зв'язку:
• не говорити голосно;
• не включати голосно музику;
• під час розмови дотримуватися правил спілкування.
2.5. Суворо дотримуватися цієї інструкції з правил користування мобільними телефонами у школі, пояснювати дані правила молодшим школярам.
3. Учням категорично заборонено

3.1. Вішати телефон на шию, класти його в нагрудні кишені, в кишені штанів і спідниць, а також включати телефон в електричну мережу школи для підзарядки.
3.2. Встановлювати під час уроків мобільний телефон в наведені нижче режими:
• аудіо відтворення (прослуховування музики, мови (режим «плеєр»), в тому числі через навушники);
• фото і відео відтворення (для ігор, перегляду зображень, текстів, малюнків, відеозаписів, фотографій);
• режими «калькулятор», «годинник», «дата», «секундомір», «календар», «блокнот», «записна книжка» і т.п.;
• звукозапис (режим «диктофон»).

3.4. Учням строго заборонено демонструвати іншим учням функціональні можливості свого мобільного телефону.
3.5. Категорично забороняється за допомогою телефону показувати оточуючим відео і фото, де пропагується насильство, жорстокість.
3.6. За допомогою телефону завдавати шкоди іміджу загальноосвітнього навчального закладу, а саме: робити зйомку в стінах школи режисовані (постановочні) сцени насильства, вандалізму, в тому числі з метою подальшого показу оточуючим.
4. Права учнів

4.1. Під час перерв між уроками учень має повне право:
• включити свій мобільний телефон;
• перевірити наявність і подивитися номери пропущених викликів;
• прочитати sms-повідомлення і, якщо в цьому є необхідність, передзвонити;
• зателефонувати або відправити sms-повідомлення, якщо це необхідно, при цьому для розмови по телефону слід вийти з приміщень в коридор або в хол і розмовляти тихо і коротко.
4.2. Використовувати мобільні телефони (дзвонити і відправляти sms-повідомлення) тільки для швидкого зв'язку учня:
• зі своїми батьками, родичами, керівниками позашкільних установ, в яких вони займаються, і виключно у випадках крайньої необхідності;
• зі спеціальними та екстреними службами міста (пожежна служба - 101, поліція - 102, швидка медична допомога - 103, служба екстреної допомоги - 112 і т. п.);
• якщо подзвонити по мобільному телефону можна після завершення занять або заходів, так і слід зробити (зателефонувати після завершення занять або заходів).

5. Відповідальність учнів

За недотримання даних правил передбачена наступна відповідальність:
5.1. До учнів, які порушили будь-які вимоги даних Правил використання мобільних телефонів у школі, можуть бути застосовані такі заходи впливу - попередження, запис в щоденнику, повідомлення або виклик батьків (або тих, хто їх замінює) для проведення роз'яснювальних бесід.
5.2. У разі неодноразового порушення цих правил педагогічний працівник загальноосвітнього навчального закладу має право:
• зробити учневі зауваження;
• повідомити про порушення даних Правил у вигляді доповідної директору загальноосвітнього закладу (з написанням пояснювальної учням);
• викликати в школу батьків цієї дитини для проведення бесіди.
5.3. У разі систематичного або грубого порушення дозволяється вилучити телефон у школяра в присутності комісії в складі трьох осіб і скласти акт вилучення у двох примірниках (один примірник акта видається батькам учня).



скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду