Міністерство освіти і науки разом з Міністерством охорони здоров’я дають роз’яснення батькам, як діяти в ситуації карантину » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
23 кві 2020

Міністерство освіти і науки разом з Міністерством охорони здоров’я дають роз’яснення батькам, як діяти в ситуації карантину

ПЕРШЕ : Інфекція передається переважно повітряно-крапельним шляхом від зараженої людини або через дотик до забруднених поверхонь.
ЩО РОБИТИ:
- попросити дітей не підходити ближче ніж на 1 метр до людей, що кашляють, чхають або мають жар
- нагадувати дітям про обов’язкове миття рук перед прийомом їжі та після відвідування вбиральні (мити руки потрібно щонайменше 20 секунд або використовувати дезінфекційні засоби для рук)
- попросити дітей утриматися від прийому їжі з загальних упаковок або посуду (горішки, чіпси, печиво та інші снеки), куди багато людей занурюють руки
- просити дітей уникати привітальних обіймів і рукостискань, поки епідеміологічна ситуація не стабілізується
- посилити вимоги до вологого прибирання приміщень, очищення та дезінфекції об’єктів, яких торкається велика кількість людей, провітрювати приміщення
- важливо уникати місць масового скупчення людей
ДРУГЕ. Симптоми інфекції: кашель, біль у горлі, риніт, лихоманка, утруднене дихання, сухий кашель, чхання, біль у грудині; у деяких випадках – діарея або кон'юнктивіт. У складних випадках інфекція може викликати пневмонію. У деяких випадках ця хвороба може бути смертельною, однак переважно це відбувається з людьми середнього чи похилого віку, що мають супутні захворювання.
ЩО РОБИТИ:
- у разі підвищеної температури дитина має залишитися вдома до повного одужання та одразу отримати консультацію сімейного лікаря.
ТРЕТЄ. Як правильно поводити себе в умовах поширення вірусу?
- мити руки щонайменше 20 секунд або використовувати дезінфекційні засоби для рук
- під час кашлю або чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою, яку потім необхідно викинути; чхати також правильно у згин ліктя
- не підходити ближче ніж на 1 метр до людей, що кашляють, чхають або мають жар, уникати будь-якого тісного контакту з ними
- не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження
ЧЕТВЕРТЕ. Маски не допомагають убезпечити себе від вірусу, вони допомагають лише в тому разі, коли маску носить хвора людина.
П’ЯТЕ. Наразі не існує жодних ліків для лікування чи запобігання коронавірусу. Будь-які пропозиції в Інтернеті про вакцини чи ліки – неправда.
Як говорити з дітьми про пандемію коронавірусу
Навряд чи в Україні залишилися школярі, які нічого не чули про коронавірус (COVID-19). Але, можливо, те, що вони чули – не зовсім правда, або вони не можуть дати раду своїми страхам і емоціям.
Запитайте, що дитина чула про коронавірус у школі, що читала. Це дасть можливість дізнатися, наскільки дитина володіє правильною інформацією.
Забезпечте інформаційний супровід Будьте в курсі, звідки дитина бере інформацію. Рекомендуйте надійні ресурси (добірка таких ресурсів є тут), щоб дитина не читала новини, які лякають чи викривлюють факти.
Спостерігайте Якщо дитині не цікава ця тема – не запитуйте. Це нормально.
Забезпечте комфорт і чесність Якщо дитина запитує щось, про що ви не знаєте, – так і скажіть. Використайте це запитання як шанс дізнатися щось разом. Перевірте інформацію в офіційних джерелах. Так ви отримаєте факти, а не крикливі заголовки про кількість загиблих та іншу страшну інформацію.
Зберігайте спокій Говоріть із дитиною спокійно і впевнено. Поясніть, що більшість людей, які хворіють на коронавірус, почуваються так, ніби в них застуда або грип. Пам’ятайте, що коли переймаєтеся ви – переймаються діти. Тож намагайтеся не виглядати засмученими.
Дайте простір для страху. Боятися – природно. Думати, чи можу я теж захворіти – теж. Але поясніть, що діти хворіють не так серйозно, як люди похилого віку. Дайте зрозуміти, що перейматися – нормально. Розпізнавання цих почуттів і розуміння, що важкі часи минуть і життя повернеться до норми, – допоможе дітям бути стійкими.
Допоможіть контролювати ситуацію Порекомендуйте дітям робити щось, що дасть відчуття контролю над ситуацією. Поясніть, що хороший сон і ретельне миття рук допоможуть залишатися здоровими і сильними. Зауважте також, що регулярне миття рук допомагає зупинити поширення вірусу між людьми. Будьте прикладом для наслідування – мийте руки часто.
Говоріть про локальні та глобальні заходи безпеки
Пояснюйте, що робиться для того, щоб зберегти здоров’я людей. Дітей може заспокоїти інформація, що лікарні й лікарі готові подбати про людей, які захворіють. Чи що науковці вже працюють над вакциною.
Допоможіть бути на зв’язку Діти і підлітки можуть більше хвилюватися за родину і друзів, ніж за себе. Наприклад, якщо дитина знає, що люди похилого віку більш схильні важко захворіти – то можуть перейматися за дідусів і бабусь. Дозвольте їм поспілкуватися скайпом, щоб заспокоїтися.
Продовжуйте говорити Використовуйте розмови про коронавірус як нагоду допомогти дітям дізнатися більше про їхнє тіло і те, як імунна система бореться з хворобами.
Говоріть про інші події Важливо допомогти дітям осмислити історії, які вони чують. Запитуйте: “Що ти думаєш про ці події?”. Як ти думаєш, чому так відбувається? Такі запитання дозволять відволіктися від новинних тем.


ПОРАДИ БАТЬКАМ!
Спокійні і чуйні батьки — запорука благополуччя дитини.
Не зайвим буде розповісти дітям про те, що зараз всім тривожно і страшно, і це нормально. Страх допомагає нам бути обережними і берегти себе.
- мити руки частіше, не відвідувати місця скупчення людей, тимчасово грати далеко від інших діток, піклуватися про чистоту будинку, посуду і продуктів, і про наш настрій. Що тобі піднімає настрій?
- Важливо згадати добре забуте правило про якісне проводження часу. Важливо не те, скільки часу Ви проводите з дитиною, а як!
- Згадуємо всі ігри, вчимося новим, придумуємо і читаємо казки, малюємо, розмовляємо і п’ємо чай разом.-
- Варто захистити дітей від зайвих джерел новин. Вимкнути телевізор або ютюб.
- Не варто приховувати від дитини те, що відбувається в світі. Інформація, якою ви ділитесь з дитиною, повинна бути достовірною, конкретною та, що важливо, відповідати віку дитини
Пам’ятайте, що батьки можуть знайти потрібні слова і транслювати дитині не тільки тривоги і обмеження, а й нові можливості. Вміти сповільнитись та знайти ці нові можливості. Схоже, це той навик, який варто освоїти зараз нам всім.
ПОРАДИ ДІТЯМ!
Усе буде добре, головне підтримка одне одного.
За дні карантину вже всі зрозуміли, що мити руки і самоізолюватися – чудовий спосіб захиститися від коронавірусу.
Під час кашлю,чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою,потім її одразу викидайте.
Важлива відстань,що чим далі люди знаходяться один від одного, тим менше ймовірності, що чиєсь чхання, кашель або дихання зможе передати вірус іншим.Це проста концепція для будь-якого віку: чим більше і далі ти залишаєшся від людей, тим менше шансів захворіти. Якщо наочно показати, що це за відстань - 2 метри
Але навіть дотримання цих простих правил може бути неефективним, якщо ви не дезінфікуєте свій телефон. Він, як і будь-яка поверхня, металева чи пластикова, може переносити вірус. Тож ретельне очищення свого гаджета мо Зміцнюйте імунітет та слідкуйте за самопочуттям
Повноцінне харчування, здоровий сон, фізичні вправи та водний баланс організму.може врятувати вас від зараження.
У разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно зверніться до свого сімейного лікаря.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду