Як виховати юну леді: поради батькам » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
23 лис 2016

Як виховати юну леді: поради батькам

Як виховати юну леді: поради батькамКожна мати повинна знати, як виховати свою доньку справжньою леді, навіть у тому випадку, якщо вона поки що поводиться як справжній шибеник.

Немає нічого поганого в тому, що ваша дівчинка любить спартанські, «хлоп'ячі» види ігор, але, незважаючи на це, як під час гри, так і після її закінчення вона повинна пам'ятати, що вона все ж дівчинка.

Пропонуємо сім порад про те, як виховати дівчинку юною леді, яка може залишатися сильною та впевненою, не втрачаючи дівочу скромність і гідність.

1. Будьте гідним прикладом

Це, мабуть, найдієвіша з усіх порад: навчити свою доньку бути справжньою леді найлегше на власному прикладі.

Діти, як губки, жадібно вбирають усе, що їх оточує, особливо, якщо мова йде про поведінку найближчих людей – батьків.

Якщо ваша донька бачить, що її мати, тобто ви, поводиться як леді, одягається як леді, є дуже висока ймовірність того, що вона наслідуватиме ваш приклад.

Переконайтеся, що ваші слова відповідають вашим учинкам, тому що діти будуть повторювати все, що бачать або чують навколо себе.

2. Працюйте над внутрішнім світом дівчинки

Внутрішній світ і внутрішній зміст – це головне. Батьки повинні з раннього віку привчати дівчинку розвивати в собі скромність, доброту, любов, милосердя, гідність і все життя дбати про чистоту своєї душі й тіла.

Дівчинка може виглядати милою, як ангел, але якщо вона позбавлена доброзичливості та скромності, її миловидність є оманливою.

3. Слова мають величезне значення

Однією з найважливіших складових поведінки леді є контроль над тим, які слова вона вимовляє. І йдеться не стільки про лайки, які явно не відповідають образу леді, а про недобрі, образливі слова, плітки, пересуди, порожні й нескромні розмови, від яких ви хотіли б захистити вашу доньку. Треба всіляко уникати негативних відгуків про владу, сусідів чи будь-кого з вашого оточення, не нарікати на людей або обставини.

У дитячому та юному віці звички формуються дуже швидко, тому постарайтеся, щоб ваше мовлення було більш поважним, позитивним і життєствердним.

4. Зверніть увагу на одяг

У наші дні навіть одяг для маленьких дівчаток утратив свою чарівність і скромність, що вже казати про одяг для юних дівчат, який, з одного боку, пригнічує жіночність і наслідує чоловічий стиль, а з іншого – буває до непристойності нескромним.

Справжня леді не дозволить собі носити надто відвертий одяг, що оголює, а також не буде зловживати чоловічим стилем в одязі. Вона буде прагнути до елегантності, грамотної комбінаторики, почуття міри й неодмінно буде враховувати особливості того місця, куди йде.

5. Заохочуйте жіночність

Жінка може залишатися жіночною, навіть якщо їй треба бути сильною, незалежною та впевненою в собі.

Відсутність у жінки чарівності й грації не надає їй додаткових сил, волі й енергії, а позбавляє її жіночності, а тих, хто її оточує – бажання та прагнення ставитись до неї дуже делікатно, як до чутливого й ніжного створіння.

Заохочуйте доньку бути милою, лагідною та привітною в її власній манері, і якщо вона любить рожевий колір, мережива та стрічки, дозвольте їй прикрашати себе ними.

Навіть дівчисько-шибеник може бути жіночною по-своєму, тому від вас залежить, наскільки вона (з вашою допомогою) зможе знайти комфортний для себе баланс і поступово трансформуватись у леді.

6. Не дозволяйте собі принижувати дівчинку

Найшвидший спосіб убити в дівчинці юну леді – це кричати на неї, принижувати або зривати на ній свої гнівні почуття.

Є велика різниця між батьківським обов'язком виховання, який може виражатись у тому, що мама суворо вичитує доньку, і тим, щоби зривати на ній свій гнів.

Такий негативний спосіб виховання не допоможе вам завоювати довіру вашої доньки, бути для неї добрим прикладом, а також виростити в ній самоповагу, гідність і впевненість.

Леді повинна мати характер, тому почніть виховання з підбадьорливих слів і життєствердної позиції.

7. Привчайте дівчинку до відповідальності

Чи буває так, що ваша донька впадає в істерику й тупотить ногами через те, що ви не купили їй ляльку? Або починає використовувати не найкращі слова, які вона почула від сторонніх? Або погано поводиться зі своїми іграшками й починає брехати? Ображає дітей на дитячому майданчику?

Пам'ятайте про те, що всі дії мають наслідки, і якщо ви не переконаєтеся, що ваша донька це розуміє й засвоїла правила поведінки з раннього віку, вона може зіштовхнутися з великими труднощами в дорослому житті.

Виховання леді передбачає необхідність навчити доньку контролювати свої бажання, спонукання, дії й нести відповідальність за них. Адже без перебільшення можна сказати, що ще дитиною дівчинка вже робить перші кроки до того, щоб у майбутньому стати дружиною й матір'ю, готує себе до відповідальності перед майбутнім чоловіком і дітьми.

Висновок

Виховання юної леді потребуватиме від вас часу, зусиль і самовідданості, але, урешті-решт, ви будете задоволені результатами докладених зусиль. Адже ввічлива, скромна, добра, добре вихована донька – справжня нагорода для батьків.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду