Правила безпеки житєдіяльності під час заняття зимовими видами спорту в дошкільному закладі » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
24 січ 2017

Правила безпеки житєдіяльності під час заняття зимовими видами спорту в дошкільному закладі

Не кататися на санках лежачи, адже під час зіткнення з іншою дитиною під час спуску з гірки можна вдаритися головою або тулубом. Найзручніше й найбезпечніше — сидіти на санках верхи, поставивши напівзігнуті ноги вперед, і тримати натягнуту мотузку в руках.
Правильно повертати й гальмувати. Якщо під час спуску треба повернути санки на широкому схилі гірки, то ногу опускають на п’яту з того боку, в який треба повернути. Ще один спосіб: міцно тримаючись за мотузку і притискаючи колінами санки, відхилити тулуб назад і трохи в той бік, куди їх треба спрямувати. Загальмувати рух можна так: опустити на сніг п’яти і, натягуючи мотузку, відхилити тулуб назад, щоб трохи підняти передню частину санок. У такому разі гальмуватимуть і задні кінці полозів.
Чергувати катання з відпочинком. Катаючись на санках, діти витрачають багато енергії, але так захоплюються, що не помічають втоми. Тому після кожного спуску вони мають зробити коротку паузу (1-1,5 хв.) для відпочинку.
Дотримуватися черги й не заважати іншим. Підніматися на гірку слід повільно, не бігти, не обганяти решту дітей. Чекати, доки попередня дитина з'їде до кінця схилу. Не підніматися по схилу назустріч тим, хто з’їжджає, не перебігати доріжку, коли по ній хтось спускається. Підніматися на гірку лише по спеціально зробленій для цього доріжці.
Стежити за «перевезеннями». Діти дошкільного віку люблять катати по рівній місцевості своїх товаришів, везучи санки за мотузку або підштовхуючи їх ззаду. Пильнуйте, щоб дитина возила тільки одну дитину, а не кількох, і щоб кожні 3-5 хв. вони мінялися ролями.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду