10 головнихз аборон для батьків у вихованні дітей » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
08 лют 2018

10 головнихз аборон для батьків у вихованні дітей

Не можна соромити. Не варто вживати фрази типу "Ти про що думав? А щось розумніше не міг сказати?" тощо. Після таких слів донька або син заплутуються в собі і мають поганий настрій.
Не можна залякувати. Не прийнятне вживання фраз "Якщоти не вимкнеш телевізор - покараю", "Не прийдеш вчасно додому - отримаєш". Це призводить до страху і ненависті до батьків.
Не можна витягати обіцянки. Всім знайома фраза, коли дитина провинилася. "Дай обіцянку, що більше такого не станеться": малюк відповідно погоджується і даєо біцянку. Але за деякий час усе повторюється. Батьки обурюються. Дати обіцянку нічого не означає для дитини, адже вона живе сьогоденням. Якщо малюк сприйнятливий і чуйний, то витягування обіцянок виробить у ньогопочуття провини.
Не можна надто оточувати турботою. При такому вихованні дитина побачить, що можна просити батьків про що завгодно. Так вона мало чого зможе зробити. Більшість дорослих применшують потенціал свого чада. Не варто виконувати роботу за дитину, якщо вона і сама зможе впоратися.
Не можна вимагати моментального послуху. Дитині не сподобається, якщо хтось із батьків крикне на неї і змусить вмить зробити певну річ. Якщо потрібно сказати доньці чи синові про прийдешню справу для них, то варто попередити мінімум за десять хвилин, адже вони теж можуть чимось займатися.Не можнайти на поводу. Не радиться все дозволятидитині. Вона починаєрозуміти, що батьки м'якотілі до неї і добрі, даютьзгодуна більшістьзабаганок. Потрібновмітиговорититвердені. Пристосування до життядитини і вміннявідмовляти – важливіречі у вихованні.
Не можна бути непослідовним. Не варто при гарному настрої одного дня все дозволяти дитині. При поганому настрої в інший день, коли дитина буде робити те саме, гримати на малюка. Дітям потрібна поступовість і логіка дій. Вони мають знати, що від них вимагається.
Не можна запитувати те, що не співвідноситься із роками малюка. Не варто очікувати, що трирічна дитина буде слухатися як шестирічна. При такому ставленні порушується самосвідомість.
Не можна читати моралі і багато говорити. Дитина все сприймає швидко, схоплює на льоту, тому не варто сильно виражатися у присутності дітей, занадто строго повчати, читати моралі. Малюкіз часом починає розуміти, що все те, що він зробив - це погано і починає закриватися в собі.Не можна позбавляти дитину можливості бути дитиною.


скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду