ВАЖЛИВІСТЬ СНУ » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
04 січ 2019

ВАЖЛИВІСТЬ СНУ

Чому такий важливий сон для школярів?
Дітям потрібна здорова їжа, фізична активність і адекватний відпочинок для фізичного і когнітивного розвитку. І хороший нічний сон - це те, що дає їх тілу такий необхідний відпочинок у кінці стомлюючого дня.
Сучасні діти практично не випускають планшети з рук, а все тому, що з гаджетом цікавіше. Перед сном найкраще зайнятися чимось спокійним, наприклад, можна разом почитати книги, помалювати або помріяти. Останнє дуже надихає і дітей, і батьків. До речі, свої мрії можна викласти на стінгазету, щоб вони постійно були на виду.
Ріст і розвиток
Ви коли-небудь помічали, що вранці дитина прокинулася ростом вища, ніж учора? Дослідження показали, що як у дітей, так і у дорослих, гормон росту активний, коли людина знаходиться у глибокому сні. Тому вам не здалося, що за ніч додався 0.5-1 см у рості. До речі, добре щотижня перевіряти ріст дитини. по-перше, це заняття веселе, а по-друге, дасть зрозуміти, як дитина росте і в разі необхідності, вчасно звернутися до лікаря.
Мозку потрібен сон
Наш мозок завжди на роботі: він активний і працює навіть, коли ми спимо і виконуємо деякі важливі завдання. Сон допомагає мозку «захистити» важливі спогади і організувати інформацію у хронологічному порядку за день. Останнім важливо для кращого запам'ятовування школярем отриманих знань.
Імунна система посилюється
Недостатня кількість сну може негативно позначитися на імунній системі дитини і зробити його більш уразливим для таких захворювань, як застуда та інші інфекції. Якщо дитина добре відпочиває вночі, у його організмі є перевага - підвищується стійкість до сезонних хвороб, таких як грип.
З'являється пильність
Коли ми в наших силах реагувати і взаємодіяти з навколишнім середовищем, ми знаходимося у стані оптимальної пильності. Хороший нічний сон дозволяє організму досягти такого рівня пильності, що дозволяє нам функціонувати як можна краще. Хороший сон також покращує увагу дитини.
Сон захищає психічне здоров'я
Неправильні звички сну можуть також збільшити ризик проблем із психічним здоров'ям і стати причиною появи депресії, біполярного розладу, синдрому дефіциту уваги і т.д
Сон краще регулює емоції[/b]
Нічний сон має прямий зв'язок із настроєм. Перевірити це легко: якщо ваша дитина вранці знаходиться у поганому настрої, швидше за все, у нього не було хорошого нічного сну.
Сон заряджає енергією
Утім, тут дослідження не потрібно проводити, щоб виявити, як після гарного сну ми себе почуваємо. Приплив енергії і сил забезпечений! А ось відсутність належного сну знижує виробництво глікогену, який забезпечує енергію.
Скільки годин сну потрібно дітям?[b]

Зазвичай кількість годин, протягом яких дитина спить, поступово зменшується, так як він росте. Наприклад, немовля повинне спати 14-17 годин на день, але підліток може витрачати на сон половину цього часу, наприклад 7-9 годин.
Рекомендації по віковим групам виглядають так:
• 6 років - 10 годин і 45 хвилин
• 7 років - 10 годин і 30 хвилин
• 8 років - 10 годин і 15 хвилин
• 9 років - 10 годин
• 11 років - 9 годин 30 хвилин
• 12-13 років - 9 годин і 15 хвилин
• В ідеалі підлітки у віці від 14 до 17 років повинні отримувати не менше 8-10 щоночі. Кількість годин залежить від того, наскільки активний спосіб підлітка.
Безумовно, організм - не годинник, тому не може виміряти з точністю до секунд кількість часу, що виділяється на сон. До того ж, потрібно пам'ятати, що кожен організм індивідуальний і у кожного свої біоритми. Важливий критерій для батьків школяра, який дасть зрозуміти, що дитина висипається - він прокидається без довгих умовлянь і відчуває себе добре. В ідеалі, якщо сам встає і без допомоги будильника.


ВАЖЛИВІСТЬ СНУ

ВАЖЛИВІСТЬ СНУ

ВАЖЛИВІСТЬ СНУ

ВАЖЛИВІСТЬ СНУ
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду