Як вибрати вуз за кордоном і не прогадати? » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
05 січ 2016

Як вибрати вуз за кордоном і не прогадати?

Вибір навчального закладу, як і вибір професії, роблять значний вплив на все наше подальше життя. Престижний диплом відкриває для молодого фахівця двері з великі компанії, а глибокі знання стають надійним фундаментом блискучої кар'єри. Тому так важливо з самого початку зробити правильний вибір. Як вступити до університету і не прогадати?
Підготовка до вступу в закордонний вуз займає від 12 до 18 місяців - саме стільки часу зазвичай потрібно студенту, щоб вибрати університет і спеціальність, підготувати і оформити документи, здати необхідні тести та / або пройти вступні співбесіди. Це оптимальний час, за який можна не поспішаючи підготуватися до нової сторінки у вашій біографії.
Вибір спеціальності. Навіть якщо ви все життя мріяли стати президентом, вибір програми навчання може бути дуже складним. Комусь більше підійде міжнародне право, комусь - менеджмент. Вибираючи ВНЗ, слід спиратися не тільки на назви спеціальностей, а й уважно читати програму: багато курсів будуть читатися, але деякі припускають самостійне вивчення предмета. Спробуйте також дізнатися, чи легко влаштуватися на першу роботу, маючи на руках диплом? Все це в кінцевому підсумку допоможе вам вибрати спеціальність, яка буде хороша не тільки для гаманця, але і для душі.
Вибір вузу. Коли ви визначитеся зі спеціальністю, коло університетів і коледжів значно звузиться. Тоді можна заглянути у всесвітній рейтинг університетів, і вибрати кілька навчальних закладів, які пропонують оптимальне поєднання якості навчання та його вартості.
Вивчення мови. Не забувайте, що все навчання за кордоном відбувається державною мовою. Багато країн також пропонують вчитися англійською. Але навіть якщо ви учили "інгліш" з дитинства, сприймати на лекціях і семінарах швидку мову, а тим більше запам'ятовувати сказане на ній, буде складно. А як щодо навчання французькою або чеською? Постарайтеся пройти академічні мовні курси.
Вибір країни. Тепер ви знаєте, що хочете вивчати, якою мовою, і у вас навіть є приблизний список університетів. Прекрасно! Залишилося зробити свій найважливіший вибір! Необхідно відзначити, що при зміні одного з цих пунктів може помінятися вся картина. Потрібно враховувати всі нюанси. Наприклад, Великобританія не дає дозволу студентам залишатися на своїй території понад 4-х місяців після завершення академічної програми. Але якщо ви плануєте, закінчивши університет, залишитися працювати в цій країні для проходження практики або отримання першого місця роботи, або навіть виду на проживання, то краще розглянути інші варіанти.
Складно? Дійсно, в освіті за кордоном багато підводних каменів. Людині, яка раніше не стикалася з цією темою, краще підбирати університет за допомогою фахівця.
Зверніться з питаннями про те, як правильно вибирати вуз за кордоном, в агентство karandash.ua. Експерти агентства підтверджують, що вибирати університет - справа не з легких, і вимагає комплексного підходу. Адже навіть після тривалого вивчення вузів і коледжів, студент, що відправився за кордон до початку навчального року, буває здивований . По-перше, від українських реалій в далеких країнах відрізняється все: від правил дорожнього руху до культурних норм. А по-друге, потрібно інтенсивно вчитися.
По можливості, фахівці рекомендують вивчати звичаї країни, в яку ви збираєтеся їхати, заздалегідь.
Однак про такі важливі речі, як наявність своєї футбольної команди, кількість наукових звань у викладача або в якому районі міста краще зняти квартиру, можна дізнатися, тільки приїхавши на місце. Постарайтеся поставити ці запитання представнику вузу, поки перебуваєте в Україні. Для цього не обов'язково писати довгі листи до університету. Відвідуйте виставки навчальних закладів, приходьте на освітній воркшоп, стежте за новинами вузів в соцмережах.
До слова, воркшоп - унікальний захід. На нього приїжджають представники великих і цікавих вузів, які дійсно зацікавлені в українських студентах. Для вас - це прекрасна можливість вивідати всі секрети студентського життя з перших рук. Часто досить півгодини, щоб зрозуміти, що вуз вам не підходить, або навпаки - що ви закохалися в цей університет і хочете вчитися саме там.
Найближчий освітній воркшоп буде проходити 5 лютого 2016.скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду