ГРВІ та грип: профілактика та лікування » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
09 лют 2018

ГРВІ та грип: профілактика та лікування

Основні симптоми інфекційних захворювань

ГРВІ та грип: профілактика та лікування

Дії учнів при перших ознаках захворювання:
– уникайте близького контакту з хворими людьми;
– залишайтеся вдома, якщо ви хворі, не йдіть до школи, обов’язково звертайтесь до лікаря і не відвідуйте міста скупчення людей;
– пийте як можна більше (чай, сік, морс) – це допоможе зменшити інтоксикацію організму;
– закривайте рот і ніс одноразовою серветкою, коли кашляєте або чхаєте. Ви допоможете іншим людям, що оточують вас, уникнути зараження. Одноразові серветки викидайте у відведені місця для сміття (урни);
– мийте ретельно руки з милом – це захистить вас від інфекції;
– намагайтеся не торкатись очей, носа або рота. Віруси грипу легко поширюються, коли людина доторкається до предмету, забрудненого вірусами, а потім торкається своїх очей, носа або рота;
– не переохолоджуйтесь, а якщо це відбулось, то вдома слід прийняти гарячу ванну, обов’язково переодягтись у чистий і теплий одяг.

Методи народної медицини

При перших ознаках захворювання використовуйте цибулю та часник. Адже вони містять у собі фітонциди, особливі речовини, які перешкоджають розповсюдженню бактерій та вірусів.
Розріжте велику цибулину і дихайте її парами. Таку процедуру бажано робити кілька разів на день. Можна також приготувати спеціальні краплі з часнику. Розтовкти 100 г часнику, заляти одним стаканом горілки та добре збовтати. Дати настоятися протягом доби. Потім капати прямо на язик по 2-3 краплі і розмащувати ліки по всій внутрішній порожнині рота. Потім ковтнути. Процедуру повторювати два рази на день протягом 3-4 діб.

Ще один корисний рецепт. Розтовчіть дві головки часнику і змішайте з двома лимонами, натертими на терці разом з цедрою. Залийте отриману суміш 1л кип’яченої води і перемішайте. Витримайте три дні у темному місці, а потім вживайте натщесерце по одній столовій ложці.

Дуже корисні при застуді настоянки з рослин: чорної смородини, журавлини, шипшини, жимолості, малини. Ці ягоди краще засушити або заморозити у морозильній камері, а взимку вживати, готуючи з них вітамінний чай.

Готуючи їжу, також можна використовувати профілактичні якості деяких приправ. Наприклад, спеції – Східна куркума, імбир, фенхель, петрушка – мають чудові терапевтичні якості. Вони не тільки допомагають у профілактиці грипу, але й зменшують ризик серцево-судинних захворювань.

Потрібно також пам’ятати, що імунітет складається не тільки з фізичної складової, але й психологічної. Депресія, негативні емоції, пригніченість, невдоволеність – перебуваючи у такому стані, людина „притягує” до себе хвороби. Тому важливу роль у боротьбі з недугами відіграє психологічний стан та душевна рівновага – відчуття гармонії та гарний настрій.

ЙМОВІРНІ УСКЛАДНЕННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ НА ГРИП
Але страшний не стільки сам грип, як його ускладнення. Вони можуть виникати у будь-який час від початку хвороби. Вірус здатний проникати в усі органи людини, обминаючи захисні бар’єри організму. Однією із причин ускладнення є те, що вірус грипу уражає судини, що призводить до крововиливу у тканини та їх набряк. Грип «відчиняє ворота» вторинній бактеріальній інфекції. Найбільш частими ускладненнями є пневмонії (запалення легенів), які розвиваються нерідко з перших днів хвороби. Друге місце займають ускладнення з боку ЛОР-органів (запалення пазух носа, середнього вуха, ангіни). Запалення пазух носа може сприяти виникненню ускладнень з боку центральної нервової системи (запалення оболонки мозку).

Профілактичні та здоров'явідновлювальні заходи при гострих респіраторних захворюваннях у колегіумі:
1. Оптимальний режим температури повітря та вологості у приміщенні.
2. Провітрювання класних кімнат.
3. Прогулянки на свіжому повітрі.
4. Вологе прибирання кабінетів 2-3 рази на день.
5. Киснева терапія при споживання кисневої пінки.
6. Фітотерапія: “Протизастудний”, “Імунологічний”, “Вітамінний” фіточаї.
7. Інгаляції з фізрозчином.

Заходи під час підвищеного рівня захворюваності на ГРВІ
1. Обмеження масових заходів.
2. Вчасне виявлення хворих та їх ізоляція шляхом направлень на консультацію до лікаря.
3. Бактерицидне санування повітря у класах з найбільшою кількістю хворих.

ГРВІ та грип: профілактика та лікування

ГРВІ та грип: профілактика та лікування

ГРВІ та грип: профілактика та лікування
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду