В Україні стартує проект Міністерства освіти «Безпечна школа» » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
02 кві 2018

В Україні стартує проект Міністерства освіти «Безпечна школа»

Зазвичай, школярі бояться говорити про те, що їх ображають. Хоча майже 90% українських учнів зіштовхувалися з цією проблемою. Або ставали жертвами, або бачили, як знущаються над іншими. Це результати дослідження ЮНІСЕФ. Батькам, здебільшого, такого не розповідають. Тому, кажуть у міністерстві освіти, за цим повинні пильнувати вчителі та шкільні психологи. А як стати для дітей друзями педагогів навчать на тренінгах.
«Нинішня робота з цькуванням, яка існує в наших школах, не є системою. Тому для нас надзвичайно важливо, щоб ми розпочали розбудовувати в Україні безпечну школу з різних аспектів. І безпечною вона має бути не лише з точки зору фізичної безпеки, а й моральної також. Це необхідно, адже зараз в Україні поширюється інклюзивна освіта. Діти, спроможні нормально навчатися, але ізольовані в інтернатних закладах, мають ходити в школу поруч зі своїми однолітками. Цей крок не лише допоможе дітям з особливими освітніми потребами краще соціалізуватися, а й навчити усіх дітей гармонійно співіснувати», – Лілія Гриневич.
Допомагає міністерству освіти всесвітньо відомий мотиваційний тренер Нік Вуйчич. У дитинстві з нього глузували через інвалідність, школа перетворилась для нього на справжнє пекло. Нік Вуйчич переконаний, проблему цькування у школах можна викорінити тільки одним шляхом – з малечку розповідати дітям про цінність життя і те, що всі різні і особливі. А як навчити дітей дружити та не конфліктувати з іншими
– Нік Вуйчич розповів педагогам та батькам. В рамках проекту «Безпечна школа» обіцяє приїздити в Україну що півроку. Нік Вуйчич намагатиметься зробити все можливе, щоб поділитися матеріалами щодо роботи з булінгом у школах, які в нього вже напрацьовані.
Він також поділився власним досвідом боротьби з цькуванням.
«Булінг – це хвороба. 30 років тому було менше відкритих дверей для цькувань у школі, які могли б вплинути на вас. Еволюція медіа дозволила нам відчути, що булінг та пліткування – це норма. В Австралії 29 років тому я був першою дитиною з особливими потребами в школі, і це було найкраще рішення, яке могли прийняти мої батьки. Не просто закрити мене в кімнаті, а й навчити жити з усіма, дати мені можливість літати. Коли я був у школі, це було важко, бо багато людей витріщалися на мене, цькували мене. Але я навчився жити своїм життям. І для запобігання цькуванню може допомогти або не допомогти, якщо звернутися до батьків, може допомогти або не допомогти, якщо звернутися до вчителів. Але, з мого досвіду, якщо розповісти наступному поколінню про цінність кожної людини, дати йому це усвідомлення – це завжди ефективно», – розповів Нік Вуйчич.

Нік Вуйчич – відомий оратор і меценат, людина без рук і ніг. Він керує некомерційною організацією «Життя без кінцівок», яка створена для допомоги інвалідам. Близько 250 раз на рік виступає зі сцени, пише книги, знімається в кіно, бере участь у відомих ток-шоу. Ще школярем Нік на власному досвіді пережив знущання від однокласників. Але тепер ці складні переживання залишилися позаду, і він проводить по всьому світу навчальні лекції щодо запобігання булінгу серед школярів.



В Україні стартує проект Міністерства освіти «Безпечна школа»
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду