Міжнародний день шахів » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
20 лип 2018

Міжнародний день шахів

Шахи вигадали в Індії. Саме з перської мови походить назва гри — «шах мат», що в перекладі означає «володар помер». Попередницею шахів була гра чатуранга, яка з'явилася в V столітті.
На Русі в шахи почали грати приблизно в 9-10 столітті. З тих пір гра набула величезної популярності. Вважається, що в неї грають інтелектуально високорозвинені люди.
Класичні шахи — це настільна гра, яка грається на 64 клітинах спеціальної дошки. Гра ведеться 32 фігурами: по 16 білих і чорних. Для поєдинку в шахи потрібні два гравці, кожен з них намагається поставити мат королю опонента.
Сьогодні Міжнародний день шахів є дійсно загальнопланетарним святом, оскільки в шахи грають практично скрізь. У багатьох містах засновані шахові клуби, в яких збираються справжні шанувальники цієї стародавньої гри. Традиційно у цей день проводяться турніри між членами таких клубів.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду