РОЗВИТОК ТАЛАНТУ ТА ЗДІБНОСТЕЙ ДИТИНИ » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
26 лип 2019

РОЗВИТОК ТАЛАНТУ ТА ЗДІБНОСТЕЙ ДИТИНИ

Знайти справжнє покликання малюка досить легко. Вам не потрібно проходити дорогі тести, щоб зрозуміти, які заняття захоплюють вашу дитину настільки, що вона займається ними без нагадування. Просто поспостерігайте за нею деякий час.
Пропонуємо 5 рекомендацій, спрямованих на пошук і розвиток природних схильностей дитини.
Рекомендація 1. Спостерігайте за дитячою грою
Вона більше любить одиночні чи командні ігри? Віддає перевагу руховим іграм чи сидінню на місці? Їй подобається малювати, слухати музику чи кататися на велосипеді? Поспостерігайте за тим, що вважає за краще дитина. Так ви швидко зрозумієте, в чому полягають її справжні здібності.
Рекомендація 2. Надайте дитині реальний вибір
Припустимо, ви хочете, щоб ваш малюк цінував музику, і тому віддаєте його до музичної школи з класу фортепіано. Чи справді це відповідає його інтересам і схильностям? А якщо його більше приваблює гра на гітарі, ударних інструментах чи спів? Можливо, йому до душі просто слухати музику?
Так чи інакше, діти стануть тими, ким вони є, а не тими, ким ви їх хочете бачити. Тому дозвольте дитині досліджувати й розібратися з тим, що їй дійсно подобається. Вона хоче грати на фортепіано? Віддайте її в музичну школу, але скажіть, що коли протягом півроку вона втратить інтерес, то зможе змінити інструмент або зайнятися чимось зовсім іншим.
Рекомендація 3. Цінуйте інтереси дитини
Вважаєте, що комп'ютерні ігри – марна трата часу? Якщо дитина захоплюється комп'ютерною графікою, анімацією або рішенням логічних задач, ігри добре розвивають її схильності. Батьки часто узагальнюють заняття дітей, не зважаючи на деталі. Замість того, щоб звинувачувати малюка в марній траті часу, дайте зрозуміти, що ви цінуєте його захоплення. Звинувачення в марній траті часу приведуть тільки до того, що дитина буде завзято відстоювати свої інтереси.
Рекомендація 4. Заохочуйте заняття, які допомагають у самовираженні
Якщо дитина, прийшовши додому зі школи, сідає писати розповідь заради власного задоволення, це справляє гарне враження. А якщо вона малює? Чи творить загадки? Годинами складає кросворди? Заохочуйте всі заняття дітей. Коли дитині не дають займатися улюбленою справою або обмежують її, вона може й зовсім закинути творчість.
Рекомендація 5. Забудьте про упередження
Незалежно від того, любить дитина заняття, яке подобається особисто вам, чи ненавидить його – це нічого не говорить про любов до батьків. Забудьте на час про свої особисті інтереси й упередження. Якщо ви засмучені тим, що дитина не проявляє інтересу до заняття, до якого ви її змушуєте, запитайте себе: «Що трапиться, якщо вона кине музичну школу або вирішить зайнятися чимось іншим?» Швидше за все, нічого страшного не трапиться.
У дитини завжди повинен бути вибір. Підтримуючи й даючи їй повну свободу самовираження, ви сприяєте тому, що в майбутньому вона зробить правильний вибір.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду