Етнографічному музею "Світлиця" - 30 років » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
12 травня 2020

Етнографічному музею "Світлиця" - 30 років

Етнографічному музею "Світлиця" - 30 років
18 травня кожного року людство відзначає Міжнародний день музеїв.
Не стоїть осторонь від цієї події і колектив Володимирецького районного колегіуму. Адже в закладі успішно функціонує шкільний етнографічний музей «Світлиця», якому у 2020 році виповнюється 30 років. Музей з гордістю носить звання і «Народний», і «Зразковий».
Незвично тихо в період карантину в шкільних коридорах, де розміщені музейні експозиції з численними надзвичайно цікавими експонатами. Ви скажете, що в музеї так і має бути. Але на відміну від інших музеїв, наш є музеєм відкритого типу, коли експонати можна не тільки споглядати, а й чіпати руками, погортати старі підручники, журнали, зошити, фотоальбоми.
А починалося все з ініціативи Анатолія Федоровича Остапенка, який у 1989 році запропонував із старої селянської хати, покинутої господарями в селі Воронки, створити у шкільному коридорі музей. Так з 1990 року в колегіумі почав діяти єтнографічний музей «Світлиця», завідувачкою якого стала талановита вчителька української мови та літератури, чудовий народознавець Ольга Семенівна Воробей.
Дякуючи її плідній пошуковій діяльності, музей щорічно поповнювався новими експонатами- стародавніми предметами побуту та знаряддями праці селян – поліщуків кінця ХІХ- початку ХХ ст. Ольга Семенівна була прекрасним знавцем звичаїв та традицій жителів Поліського краю, про які так цікаво розповідала відвідувачам музею.
Справу Ольги Семенівни з гордістю продовжують нові покоління юних екскурсоводів.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду