Пробне ЗНО: основні новації 2021 року » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
04 січ 2021

Пробне ЗНО: основні новації 2021 року

Пані Тетяно, кому Ви рекомендуєте взяти участь у пробному тестуванні?
Брати участь у пробному оцінюванні варто тим, хто цього або наступного року планує проходити зовнішнє незалежне оцінювання, утім не впевнений у своїх силах. На пробному ЗНО учасник зможе зрозуміти, що тестові завдання не такі вже й складні, – просто потрібно продемонструвати ті компетентності, які були сформовані в школі.
Тобто пробне ЗНО – це насамперед можливість ознайомитися з процедурою тестування?
Так, безумовно. Адже під час пробного ЗНО учасник виконуватиме тестові завдання в реальних умовах. Це дасть йому змогу не розгубитися під час основного ЗНО, правильно спланувати свій час, сконцентруватися на виконанні завдань, а відтак продемонструвати свій найкращий результат.
Коли цьогоріч відбудеться пробне тестування?
У 2021 році, на відміну від попередніх років, пробне ЗНО проходитиме в один день – 10 квітня (раніше на нього відводили два дні).
Чим зумовлена така новація?
Це пов’язано з поширенням епідемії СOVID-19. Ми прагнемо зменшити ризики учасників тестування, а також залучених працівників. Утім важливо зазначити, що організатори компенсують тим, хто зареєструвався, втрату одного дня. Так, учасник зможе вибрати, який тест він бажає пройти в спеціальній аудиторії, а інші – пройти вдома онлайн. Результати тестувань, пройдених удома, він вноситиме до спеціального сервісу на сторінці Українського центру оцінювання якості освіти – й отримає результати за шкалою 100–200 балів, тож зможе краще зрозуміти рівень своїх навчальних досягнень.
У такий спосіб можна буде оцінити свою готовність до складання ЗНО й попрацювати над прогалинами в знаннях?
Саме так. Окрім того, фахівці Українського центру оцінювання якості освіти та Громадської спілки «Освіторія» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» підготують офіційні відеокоментарі до завдань пробного ЗНО-2021, що дасть змогу здобувачам освіти дізнатися, де саме вони припустилися помилки на пробному ЗНО, а відтак краще підготуватися до основного.
Участь у цьому тестуванні є платною?
Так. Оскільки пробне ЗНО не обов’язкове і має на меті лише ознайомити з процедурою оцінювання, воно платне. Пробне ЗНО – це державна послуга, однак держава не отримує прибутку з нього, оскільки учасник оплачує вартість тестових матеріалів, роботу фахівців, залучених до проведення тестування, створення й функціонування спеціальних сервісів реєстрації, оброблення результатів тощо. Послугу з проведення платного ЗНО надають регіональні центри оцінювання якості освіти, адже саме вони забезпечують реєстрацію учасників, створюють умови для проходження ними тестування.
Якою є вартість участі?
З огляду на те, що в різних регіонах очікувана кількість учасників пробного ЗНО відрізняється, різняться і вартість доставлення та друку матеріалів для нього, тож вартість пробного ЗНО для учасників з різних регіонів також різниться. Цьогоріч вона становить 195–255 грн. Це дещо дорожче, аніж у минулі роки, що пов’язано передусім з підвищенням окладів працівників першого тарифного розряду, від якого обраховують оплату праці залучених працівників, а також зі зменшенням очікуваної кількості тестувань.
Більше про ЗНО 2021 My Webpage
За матеріалами Освіта UA
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду