Як провести спекотний день із дітьми? » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
03 сер 2021

Як провести спекотний день із дітьми?

Варіанти відпочинку надворі
1. Твістер на траві
Пропоную вам взяти твістер надвір і розважатись що вистачить духу! Альтернатива оригінальному ігровому полю – трава! Фарбою з балончика зафарбовуються кола за трафаретом так само, як і передбачає оригінальне поле. Зручно, м’яко і креативно!
2. Ігри в наметі
Пам’ятаєте, як у дитинстві було класно робити халабуди з рушників, маминих спідниць і татових футболок? І зовсім не було страшно, що після ігор всі речі зелені і подекуди присипані землею! Головне – зробити найкращу халабуду на районі!
Запропонуйте своїм дітям аналогічне! Вони будуть щасливі та зайняті годинами, адже для кожної дитини важливо мати свій простір. І тут на вас навіть може чекати сюрприз! Дитина може випадково піти на обідній сон без всіляких зусиль!
3. Петанк
Мета гри – кинути свою кулю якнайближче до маленької дерев'яної кульки – «кошонету». Все досить просто, але від цього не менш захопливо й азартно. Діти в захваті, тому що їх результати часом перевершують результати дорослих :)
4. Вечірка з мильними бульбашками
Не забувайте про мильні бульбашки! Але запропонуйте їх робити за допомогою різного кухонного начиння – воронок, ситечок тощо :)
А сам розчин можна зробити так: на 100 гр. засобу для миття посуду взяти 300 мл. кип'яченої води і 50 мл. гліцерину (продається в аптеці). Усе розмішати – і розчин готовий. А щоб вийшло багато маленьких мильних пухирців, треба їх видувати з декількох соломинок.
А ще бульбашками можна малювати! Просто треба додати в мильно-пінистий розчин фарбу або харчовий барвник, набулькати побільше піни і зверху притулити до неї папір. З такого паперу можна зробити листівки, конверти.
5. Малюнки крейдою
Запропонуйте дітям зайнятися творчістю. Асфальт – це полотно, а крейда – це політ фантазій! Зокрема, дуже красиво виходить, якщо малювати вологою крейдою, нашаровуючи кольори.

Варіанти відпочинку вдома
А тепер поговоримо про те, як провести дозвілля вдома. Звичайно, зайняти дитину вдома – не так легко. Але вмикаємо кондиціонер і трішки уяви :)
1. Робимо крафти
Для цього потрібний кольоровий папір, ножиці, клей і бажання. В інтернеті є безліч схем крафтів, від яких діти будуть у захваті.
2. Домашній квест
Діти просто обожнюють ігри з пошуками, тож чому б не влаштувати вдома справжній квест зі скарбами, піратською картою, підказками і пригодами!
Тут буде все: шукатимемо зачаровану принцесу, ляльки – фрейліни і феї, що живуть на безлюдному острові з замком із кубиків, а підказки можна ховати в лапи зайчиків, собачок і мавпочок по всій кімнаті і навіть по всій квартирі. Корисно включити в гру елементи навчання: наприклад, скласти зі знайдених літер слово-підказку, знайти наступну підказку в книжці такого ж кольору, як і кубик, тощо.
3. Будуємо замок!
Гратись кінетичним піском – не менш корисне заняття. Придбавши його, ви зможете організувати для дітей пісочницю на столі або на підлозі.
Цей пісок особливий: не брудниться, його можна легко зібрати, а залишки видалити пилососом навіть з килима. Якщо його проковтнути, нічого страшного не станеться, він нешкідливий.
4. Виставка креативностей
Запропонуйте дитині зліпити щось із пластиліну. Розвиток уяви і дрібної моторики забезпечено.
5. Дошка з літніми спогадами
Літо – улюблена пора дітей. Фрукти, свіже повітря, друзі… А чого ще треба? Запропонуйте дітям перенести всі їхні позитивні емоції на дошку з літніми спогадами, яка їх грітиме всю зиму!
Розважайтесь!
За матеріалами сайту Журнал Green Country
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду