Україна реалізовуватиме Декларацію про безпеку шкіл » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
05 сер 2021

Україна реалізовуватиме Декларацію про безпеку шкіл

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, Декларація про безпеку шкіл, до якої приєдналася Україна в 2019 році, містить низку зобов'язань для попередження і реагування на напади на заклади освіти та їх використання у військових цілях в умовах збройного конфлікту.
«Ці заходи сприятимуть подоланню негативних наслідків у забезпеченні прав дітей на освіту», – зазначив міністр.
Зокрема, план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл, затверджений Кабінетом Міністрів, передбачає створення системи моніторингу нападів на заклади освіти, забезпечення захисту закладів освіти від нападів, забезпечення безперервності навчання.
Окрім того, документ передбачає впровадження в освітню політику чутливих до конфлікту інструментів, забезпечення системності підходів до захисту освіти в умовах збройного конфлікту тощо.
Також у Міністерстві освіти висловили подяку Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та міжнародній організації «Save the Children» за підтримку в імплементації положень Декларації про безпеку шкіл.
За матеріалами Освіта UA
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду