Вивчаємо з дитиною професії: хто чим займається? » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
11 сер 2021

Вивчаємо з дитиною професії: хто чим займається?

Виконання запропонованих завдань сприятиме знайомству дітей зі світом професій, вихованню відповідальності та позитивного ставлення до людей, що виконують різні професійні обов’язки.

Імена й професії відомих жінок. Це завдання допоможе дитині запам’ятати імена відомих жінок України й світу, дізнатися про їхні професії. На сторінці подано список із семи імен і назв професій. Виконуючи завдання, дитина потренує логічне мислення, поглибить ерудицію, усвідомить внесок жінок у розвиток науки, політики, мистецтва та спорту.

Прогнозуємо дії в різних ситуаціях № 1. Це завдання сприятиме розвитку логічного мислення, фантазії та уяви дитини. У ньому пропонується розглянути ситуацію, у якій діють представники й представниці професій, зображених на малюнках. Виконуючи завдання, дитина розвине мовленнєву компетенцію, розширить кругозір.

Міркуємо, хто і для чого працює в школі. Директор/директорка. Завдання допоможе дитині дізнатися про людей, які працюють у школі, сприятиме створенню безпечного шкільного середовища. У процесі виконання завдання дитина дізнається про різноманітний світ професій, формуватиме ціннісне ставлення до праці людини.

Розмірковуємо про відповідальність: лікар/лікарка. Завдання сприятиме осмисленню зв’язку між професією лікаря/лікарки й відповідальністю. Дитині пропонується написати короткий текст про зміст роботи, яку здійснює представник/представниця цієї професії, а також про те, за кого або що ця людина відповідальна.

Аналізуємо сфери свого життя: майбутня професія. Це завдання допоможе дитині визначитися з вибором майбутньої професії. Виконання завдання допоможе дитині краще зрозуміти себе, навчитися брати на себе відповідальність.

Вигадуємо візерунки для манікюру №1. Це завдання допоможе дитині розвинути навички малювання, уяву й фантазію. Сторінка містить малюнок кисті руки з детально промальованими нігтями. Дитині пропонується уявити себе майстром (майстринею) манікюру й намалювати візерунки на нігтях за поданим зразком.

Уважний детектив №1: визначаємо злочинця. Це завдання допоможе розвинути логічне мислення дитини й навички порівняння чисел у межах 200. Виконуючи завдання, дитина розвиватиме аналітичне мислення, навички читання й письма, спостережливість, уважність.

Гра «Знайди пару»: професії (англійська мова). Це завдання допоможе дитині розвинути пам'ять, увагу й закріпити знання лексики за темою «Професії» англійською мовою. Дитина повинна знайти пари малюнків, по черзі відкриваючи картки, розкладені малюнками вниз.

Фантазії шеф-кухаря: вигадуємо рецепт супу. Це завдання дозволить дитині поринути в світ кулінарії, створити власний рецепт супу й розвинути навички зв’язного письмового мовлення. Дитині пропонується знайти інформацію про те, з чого зазвичай готують суп, а потім придумати на основі отриманих знань власний рецепт.

Гра «Знайди пару»: професії. Це завдання допоможе дитині розвинути пам'ять, увагу, навички читання й розширити лексичний запас за темою «Професії». У завданні використано наступні назви професій: художник, будівельник, шеф-кухар, лікар, фермер, пожежник, листоноша, вчитель.

Слова та малюнки: «Професії» (англійською мовою). Це завдання допоможе дитині збагатити словниковий запас з англійської мови. Воно містить 8 слів на тему «Професії». Дитині потрібно навести слово, а потім поєднати його з відповідним малюнком. Завдання розвиває увагу та зорово-моторну координацію, зорову пам'ять, лінгвістичний інтелект.

Професії: хто чим займається? Пропоноване завдання допоможе дитині дізнатися про професії й сформувати ціннісне ставлення до праці людини. Дитині пропонується з’єднати слово, що характеризує професію, з відповідним малюнком. Також дитина може поміркувати про те, ким би вона хотіла стати у майбутньому, що потрібно вивчити, щоб опанувати цю професію.

Обчисли факти: досьє боксера в прикладах. Це завдання допоможе дитині закріпити знання арифметичних дій та збагатити уявлення про світ професій. Завдання містить зображення боксера та атрибутів його професії, а також 8 фактів про нього, що зашифровані у прикладах на додавання, віднімання, ділення та множення.

Анаграми «Професії». Це завдання сприятиме розвитку мовленнєвої культури дитини, уваги, кмітливості, збагаченню словникового запасу. Дитині пропонується розгадати професії людей, зашифровані в іменах і прізвищах. Переставляючи у різні комбінації літери, необхідно скласти слова (назви професій) та записати їх.

Кросворд «Професії»: думки про майбутнє. Це тематичне завдання-кросворд присвячене професіям, що дозволить дитині не тільки потренувати пам’ять, кмітливість, увагу та мислення, а й поміркувати над власним майбутнім, прислухатись до себе й виокремити серед багатьох професій ту, до якої тяжіє душа.

Вивчаємо професії: кухар, пожежник, лікар. Це завдання допоможе дитині закріпити свої знання та систематизувати уявлення про різноманітні професії. Завдяки виконанню завдання дитина тренуватиме свої аналітичні здібності, розвиватиме логічне й абстрактне мислення, а також розширюватиме кругозір.
За матеріалами Освіта UA
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду