Контроль за наявністю заборонених засобів під час ЗНО » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
16 кві 2015

Контроль за наявністю заборонених засобів під час ЗНО

Контроль за наявністю заборонених засобів під час ЗНО

В аудиторіях пункту ЗНО уповноваженою особою та відповідальним за пункт ЗНО із залученням працівника Державної служби охорони за допомогою металодетектора може проводитися контроль за дотриманням учасниками тестування вимоги щодо заборони мати при собі засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремих елементів, які можуть бути складовими технічних засобів чи пристроїв.

Контроль за наявністю заборонених технічних засобів за допомогою металодетектора може проводитися:

  • вибірково, лише в окремих пунктах ЗНО (окремих аудиторіях пункту ЗНО), до початку роботи учасника зовнішнього оцінювання над сертифікаційною роботою;
  • у всіх аудиторіях пункту ЗНО (загальний контроль);
  • у разі виникнення підозри щодо використання учасником зовнішнього оцінювання (групою учасників) заборонених технічних засобів у процесі виконання сертифікаційної роботи.

Рішення щодо проведення вибіркового контролю приймається відповідним регіональним центром за погодженням з Українським центром оцінювання якості освіти. Про його проведення регіональний центр у визначений ним спосіб повідомляє уповноваженій особі не раніше ніж за 40 хвилин до початку проведення зовнішнього оцінювання.

Загальний контроль в аудиторії проводиться протягом часу, відведеного на технологічну перерву. Рішення про його проведення приймається Українським центром та заздалегідь надсилається директорам регіональних центрів. Регіональний центр повинен не раніше ніж за 20 хвилин до початку проведення зовнішнього оцінювання повідомити про необхідність здійснення загального контролю уповноваженій особі та відповідальному за пункт ЗНО.

Рішення про здійснення контролю за допомогою металодетектора з метою встановлення факту наявності в учасників зовнішнього оцінювання заборонених технічних засобів (у разі виникнення такої підозри в працівників пункту ЗНО чи надходження інформації від Українського або регіонального центру) приймається уповноваженою особою спільно з відповідальним за пункт ЗНО.

Нагадаємо, учасник зовнішнього оцінювання позбавляється права на продовження виконання сертифікаційної роботи, якщо в приміщеннях пункту ЗНО він має при собі протягом часу, відведеного на виконання сертифікаційної роботи, засоби зв'язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими відповідних технічних засобів чи пристроїв, друковані або рукописні матеріали, інші засоби, предмети, прилади, що не передбачені «Порядком роботи пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання».

Складено на підставі Порядку роботи пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2015 році, затвердженого Наказом МОН № 156 від 17.02.2015 № 156.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду