Для батьків першокласників » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
29 сер 2016

Для батьків першокласників

ВАША ДИТИНА – ПЕРШОКЛАСНИК

Адаптація першокласників до школи.
- Період адаптації в більшості учнів триває приблизно два місяці, а інколи може затягнутися й до півроку. Тому батькам потрібно підтримувати дитину, виявляти терпіння й допомагати поступово звикнути до нових обставин. Дитина повинна відчувати, що батьки цінують її працю, вважають її важливою.
- Неодмінною умовою для навчання є власний куточок, де мають панувати порядок і чистота (про це нехай дбає сам школяр). Батьки повинні навчити дитину доглядати не лише себе, а й свої речі: шкільну форму, підручники, письмове приладдя тощо.
Прості правила режиму для першокласника:
- спати 11 годин;
- вставати й лягати спати в той самий час;
- харчуватися 4 рази на день;
- мати денну прогулянку на свіжому повітрі.
Психологи радять:
- щоб допомогти дитині швидше адаптуватися до нових умов, добре було б, якби хтось із батьків мав змогу взяти відпустку у вересні, щоб допомогти розподілити особистий час, підготувати особисті речі на наступний навчальний день.
Щодня треба:
- цікавитися справами дитини;
- виробляти в першокласників навички самостійної роботи, самоконтролю, відповідального ставлення до навчання, розуміння того, що успіх у навчанні залежить від старанності й уміння організувати власну працю.

ПАМ’ЯТКА ДЛЯ БАТЬКІВ ПЕРШОКЛАСНИКІВ


1. Дитина – рівноправний член сім’ї зі своїми правами й обов’язками, ви самі «запросили» її до своєї родини. Колись вона покине ваше помешкання, але до цього часу навчіть її мистецтва бути справжньою людиною.
2. Виділіть школяреві постійне робоче місце.
3. Розмовляйте з дитиною, намагайтеся вислухати її до кінця, не підвищуйте голос. Пам’ятайте, що ви разом не випадково: ви маєте допомагати один одному!
4. Цікавтеся справами і проблемами вашої дитини. Надайте їй самостійності, дозвольте помилятися, щоб навчатися. Тоді вона зможе самостійно приймати рішення в дорослому житті.
5. Дозвольте школярику розфарбовувати, вирізати, малювати, ліпити, наклеювати. Ці вміння йому дуже знадобляться у житті. Дитячі ручки ще маленькі – не очікуйте досконалості відразу.
6. Організовуйте колективний відпочинок (театр, кінотеатр, музей, парк, екскурсія містом, похід до річки…).
7. Повноцінно годуйте дитину щодня.
8. Обмежуйте гру на комп’ютері, перегляд телевізора.
9. Привчайте дитину до самообслуговування, любові до праці.
10. Любіть свою дитину, знаходьте можливість для щоденного спілкування з нею. Пригортайте, цілуйте, але будьте уважні, щоб ваша любов не завадила її самостійності.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду