Що очікує на українську освіту в 2018-му році? » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
20 гру 2017

Що очікує на українську освіту в 2018-му році?

Модернізація школи
Одним із компонентів «Нової української школи» є сучасне освітнє середовище.
Розробники концепції наполягають: зросте частка проектної, командної, групової діяльності у педагогічному процесі.
Відповідно буде урізноманітнено варіанти організації навчального простору в класі.
Крім класичних варіантів, буде використано новітні, наприклад, мобільні робочі місця, які легко трансформувати для групової роботи.
Виділятимуться окремі приміщення з відкритим освітнім простором.
Планування і дизайн освітнього простору школи буде спрямований на розвиток дитини і мотивації її до навчання. Отже, мільярд має піти на редизайн і переоснащення навчального простору.
Багато що залежатиме від спроможності директорів і представників управлінь освіти (за новим законом вони вже не контролюють, а лише забезпечують навчальний процес) знайти пристойних підрядників, розробити якісні технічні завдання для оновленого простору.
22 тисячі педагогів
«Нова українська школа» – це передусім вчителі.
На підвищення кваліфікації вчителів початкових класів буде спрямовано 386,6 млн грн.
У масштабах України необхідно підготувати не менше 22 тисяч педагогів.
До перенавчання педагогів долучатиметься уряд Фінляндії, а також міжнародні донорські організації, тож по факту витрати на одного педагога можуть виявитися більше.
Основне питання – знову ж таки – у якості процесу. Адже йдеться не просто про те, щоби дати низку нових навичок, але й сформувати нові звички і, головне, багато у чому змінити світогляд.
Моніторинг і дослідження
Як оцінити готовність молодих людей до вступу у самостійне життя і, головне, роль шкіл у цьому процесі, поки не зовсім зрозуміло.
Можливо, відповіти на це запитання зможе Державна служба якості освіти, яка створюється на базі Державної інспекції навчальних закладів.
Тепер нова служба з регіональними підрозділами не лише атестуватиме школи, а й моніторитиме їх на предмет дотримання Держстандарту освіти.
скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду