Що робити, якщо Момо виявилося в смартфоні дитини: поради юриста » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
18 вер 2018

Що робити, якщо Момо виявилося в смартфоні дитини: поради юриста

Як правильно поводитися батькам, які виявили в смартфоні свого чада цього монстра?
На думку адвоката Михайла Гончарова, чотири простих кроки можуть не тільки врятувати життя дитині, але і попередити вчинення протиправних дій стосовно інших.
Отже, батькам, які виявили "Момо", "Синього кита" або будь-яку іншу небезпечну гру, необхідно:
1. Зберегти або, наприклад, зробити скріншоти або сфотографувати переписку, яка велася невідомими з дитиною. Також важливо зафіксувати будь-яку інформацію з цього приводу: крім тексту повідомлень, важливо записати дати з'єднань, номери телефонів, найменування і картинки з фото абонентів, нехай навіть вигадані, які спілкувалися з дитиною.
2. Звернутися на прийом до лікаря-психіатра або психолога для фіксації того, що сталося, а також з метою виявлення можливих порушень психіки або відхилень після такого спілкування, постановки діагнозу. У лікаря обов'язково потрібно отримати довідку про результати візиту.
3. Написати до територіального відділу поліції заяву про вчинення злочину. Згідно з статтею 214 Кримінального процесуального кодексу України, протягом 24 годин слідчий зобов'язаний внести інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань про такий факт і почати розслідування.
4. Звернутися після початку розслідування з заявою до слідчого про визнання вас і дитини потерпілими. Це дає право самостійно або із залученням адвоката як представника потерпілої сторони збирати докази, подавати клопотання, робити заяви, подавати скарги.
Такі дії ініціюють розслідування факту спроби доведення до самогубства і пошук злочинців для подальшого притягнення їх до кримінальної відповідальності.

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду