10 запитань абітурієнта до зарубіжного університету » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
05 січ 2016

10 запитань абітурієнта до зарубіжного університету

Крім вивчення красивих брошур зарубіжних вузів українцям, які бажають відправитися на навчання за кордон, не завадить переконатися в тому, що університет повністю відповідає їхнім можливостям і очікуванням. Для цього їм варто звернутися з низкою запитань до представника закордонного університету.
Наприклад, ви можете запитати про можливості отримання стипендії, яку пропонує навчальний заклад. Однак вузи отримують сотні таких запитів, тому ваше повідомлення не буде виділятися з безлічі інших і навіть може залишитися без уваги. Чим більш унікальним або персоналізованим буде ваше запитання, тим більша ймовірність, що він знайде відгук у співробітників університету, які його прочитають.
Є багато й інших речей, які ви повинні з'ясувати. Конкретні питання, безумовно, залежать від вашої індивідуальної ситуації, однак наведені нижче ідеї, швидше за все, допоможуть вам сформувати ваш особистий список питань.

1. Де я буду жити?
Які варіанти розміщення студентів пропонує ваш навчальний заклад? Чи буде це проживання на території кампуса або за його межами? Наскільки дорогим є проживання і що включено в пакет наданих послуг? Чи гарантоване вам проживання на території студентського містечка в перший рік навчання? Яку допомогу надає університет, щоб знайти житло за межами кампуса?

2. Який склад іноземних студентів університету?
Яка частка іноземних студентів, учнів в університеті? З яких країн приїжджають на навчання ці студенти? Чи багато студентів з України? Якщо так, то які клуби чи спільноти існують для адаптації українських студентів у цьому університеті?

3. Яким чином проходить навчання?
Як побудовано навчальний процес? Що переважає - лекції, лабораторні роботи або семінари? Скільки студентів в одній групі? Яка структура звичайної лекції / семінару? Чи будете ви працювати незалежно один від одного або в команді з декількох студентів? Скільки годин ви будете проводити на території кампуса щотижня? Чи включають ці години індивідуальне спілкування з професорами?

4. Що конкретно ви будете вивчати на вашому курсі?
Чи можете ви отримати інформацію про деякі конкретні деталі матеріалу, який ви будете вивчати, такі як імена конкретних авторів чи тематика кейсів? Наскільки поглибленим буде навчання? Чи можете ви вибирати конкретні модулі з запропонованого набору? Або ж є основний навчальний план, який є обов'язковим для всіх?

5. Чим зараз займаються випускники вашого курсу?
Чи є серед випускників вашого університету знамениті фахівці у вашій області? У яких компаніях або організаціях ці випускники в даний час працюють? Чи могли б ви пройти стажування в одній з цих компаній або за участю одного з цих професіоналів? Чи є які-небудь незвичні шляхи розвитку кар'єри, які випускники пройшли і могли б порадити вам?

6. Що я повинен вивчати, якщо хочу продовжити навчання в магістратурі?
Якщо у вас є прагнення вчитися в магістратурі, ви повинні зрозуміти, за яким напрямком ви повинні навчатися на бакалавраті.

7. Уточніть крайні терміни подачі документів
Які точно ці терміни? Чи існують різні терміни для студентів з різних країн? Які крайні терміни подачі документів на отримання стипендії? Які етапи треба пройти, щоб вкластися в ці терміни?

8. Що являє собою навколишня територія / регіон?
Чому ви повинні вчитися в цьому регіоні? Які його основні пам'ятки? Наскільки легко пересуватися, використовуючи громадський транспорт? Чи є вашемісто студентським або являє собою традиційний коктейль з людей різного віку та професій?

9. Як університет допомагає працевлаштуватися після навчання?
Чи має університет зв'язку з місцевими, національними або міжнародними організаціями у своїх галузях? Чи запитані в цих організаціях ваші майбутні знання та кваліфікація? Чи є можливість стажування в рамках курсу?

10. І, нарешті, запитаєте про стипендії
У багатьох країнах, таких як, наприклад, Сполучені Штати, численні види стипендій надаються за дуже вузьким критеріям: наприклад тим, хто додатково вивчає китайську мову і одночасно любить баскетбол. Тому бажано доповнити запит на стипендію переліком ваших індивідуальних особливостей та інтересів. Навіть якщо ваш набір інтересів і можливостей не підійде за критеріями, ваш запит буде персоналізованим, і ви отримаєте корисну пораду від адміністрації.скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду