Рекомендації для педагогів » Володимирецький ліцей "Колегіум"
Володимирецький ліцей "Колегіум"
21 січ 2015

Рекомендації для педагогів

Рекомендації щодо досягнення  внутрішнього балансу

  • Стоп-контроль

Свідомо відмежовуйтеся від похмурих думок. Не давайте їм заволодіти свідо­містю: завжди залишайте місце для позитиву.

  • Переключайте увагу

Переключайтеся із роздумів на актуальну діяльність. Песимістичні думки по­вертатимуться, тому будьте послідовними і займайтеся щоденними справами. Поступово ви звільнитеся від нав'язливих роздумів.

  • Доводьте негативні думки до абсурду

Міркуйте гротескними категоріями, розвивайте негативні думки до абсурду. Показником того, що це вдалося, є ваша усмішка.

  • Відшукуйте прихований зміст думок

Проаналізуйте свої думки, щоб віднайти те, що може за ними приховуватися. Наприклад, думку про гарантовано провальний публічний виступ може поро­джувати страх виглядати некомпетентним, недостатньо досвідченим тощо. Виявивши справжню причину, почніть працювати над її усуненням і не шу­кайте нові докази можливої невдачі.

  •  Зафіксуйте на папері песимістичні прогнози

Опишіть свої похмурі прогнози на аркуші паперу якомога детальніше. Зробіть з цього аркуша літачок і запустіть його в повітря або порвіть папір на шма­точки і розвійте. Якщо після цього ви не відчули полегшення, то повторіть ри­туал іще раз.

  •  Відокремте негативну думку від себе

Уявіть негативну думку у вигляді чогось, що існує окремо від вас, але на даний момент перебуває на вашій території. Після цього переконайте себе у тому, що саме ви визначаєте термін перебування «гостей» у себе «вдома», і попросіть їх «піти».

  •  Навчіться відкидати риторичні запитання

Після пережитих труднощів слід розібратися в тому, що варто робити, аби уникнути їх у майбутньому. Однак є питання, відповідей на які або немає, або вони неінформативні. Наприклад: «Як так можна вчинити?», «За що?», «Як піс­ля такого можна жити?» тощо. Тому ліпше шукайте відповідь на запитання «Що робити?».

скачать dle 10.4фильмы бесплатно
Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми радимо Вам зареєструватись або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Додати коментар

І'мя:*
E-Mail:*
Коментар:
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вставка лінкуВставка захищеного лінку Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлера
Введіть код: *
оновити, якщо не видно коду